Κοινοβουλευτική αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Προτάσεις για δύο προανακριτικές θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του κοινοβουλευτικού έργου, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άμεσα αναλαμβάνει τις κάτωθι πρωτοβουλίες:

1. Καταθέτουμε Τροπολογία για τους δανειολήπτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο σ/ν Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις” – Υποστήριξη τροπολογίας από τον Πρόεδρο τη Κ.Ο, Ν. Παππά στην Ολομέλεια (Πέμπτη, 26/9/24).

– Το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή. 
– Η δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης. 
– Πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση.


2. Καταθέτουμε αίτημα ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου για ζητήματα του Αγροτικού Τομέα, καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προβλήματα με εκτιμήσεις ζημιών και ανάγκη μεταρρύθμισης κι εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και κακοδιαχείριση στον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

3. Καταθέτουμε αίτημα για τη σύγκληση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε να συζητηθεί η απαράδεκτη πολιτική τιμολόγησης των τραπεζών (ύψος προμηθειών – επιτοκιακή διαφορά).

– H Ν.Δ. επιτρέπει στις τράπεζες να κερδοφορούν αλόγιστα και να καθορίζουν την οικονομική ζωή της χώρας και τη ρευστότητα της οικονομίας εις βάρος νοικοκυριών και ΜμΕ. Ο κ. Χατζηδάκης ελπίζει σε “αυτορρύθμιση” των τραπεζών (προμήθειες), διαρροές του μιλούν για δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης, που δεν αξιοποιεί.
– 1 ως 3 ευρώ (για ποσά ως 1.000 ευρώ) η προμήθεια για εμβάσματα με αποστολή σε ως τρείς ημέρες. 2,5 ως 4,5 ευρώ η προμήθεια για τις άμεσες πληρωμές. 
– Στο 5,56% η διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και δανείων – παραμένει δυσθεώρητη.

4. Καταθέτουμε Επίκαιρη Επερώτηση για την ακρίβεια.

– Προτείνουμε: Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους στους τομείς διύλισης πετρελαίου, παραγωγής και εμπορίας ενέργειας, εισαγωγής/παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και βιομηχανικών αγαθών και εισαγωγής/παραγωγής και εμπορίας αγροτικών εφοδίων και φυτοφαρμάκων. 
– Προτείνουμε: Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ για ένα έτος για άλευρα, δημητριακά, κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά, έλαια, λαχανικά, είδη βρεφικής διατροφής και περιποίησης. Μείωση συντελεστών στο 6% και 13%, από 13% και 24%, για τα υπόλοιπα. Θέσπιση σε μόνιμη βάση, των συντελεστών ΦΠΑ στο 21%, 11%, 5%.
– Προτείνουμε τη θέσπιση μηχανισμού ελέγχου της αισχροκέρδειας, προστασίας καταναλωτή και αγροτικού εισοδήματος.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ