Οι πρωτοβουλίες της Novartis για την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας

Οι θεραπείες που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά των γυναικών - Επικίνδυνος ο πρώτος μήνας μετά τον τοκετό

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ασθενείς, συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση 

YGEIAMOU.GR TEAM

Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων λόγω καρδιαγγειακής νόσου αυξήθηκε από 12,4 εκατ. το 1990 σε 19,8 εκατ. το 2022, αντανακλώντας την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού και τη γήρανση του, καθώς και τη συμβολή μεταβολικών, περιβαλλοντικών και συμπεριφορικών κινδύνων που μπορούν να προληφθούν. Η αστικοποίηση είναι γνωστό ότι συνδέεται με αύξηση των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η ανθυγιεινή διατροφή, η αδράνεια, το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ. Τα καρδιαγγειακά συμβάματα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καταστάσεων ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη, που βρίσκεται σε έως και 30% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, και το άγχος, το οποίο είναι 26% πιο πιθανό σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο.

Εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ασθενείς, συμβάλλει με πρωτοβουλίες σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού αλλά και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της καρδιαγγειακής νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, η Novartis Hellas, με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη», ευαισθητοποιεί το κοινό, και ειδικότερα τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης και ταυτόχρονα η Novartis σε διεθνές επίπεδο, υποστηρίζει την πρωτοβουλία City Heartbeat Index3, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης αυτής της χρόνιας νόσου.

«Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη»: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Ο στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, και ειδικότερα των ασθενών πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης. Μέσα από αυτήν την εκστρατεία, η Novartis Hellas καλεί τους ασθενείς να «πετύχουν το ρεκόρ τους», να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης τους ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Η εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών Και Φίλων Πασχόντων Από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία LDL Greece και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών και της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα: Γιατί είναι «τσουχτερές» οι τιμές τους – Πόσα δαπανούμε σε παυσίπονα

Φρένο σε εξετάσεις αίματος, γλυκόζης και καμπύλης σακχάρου βάζει το Υπουργείο Υγείας – Ποιους ασθενείς αφορά

Χωρίς ΑΜΚΑ για 48 ώρες οι πολίτες – Πώς θα επηρεαστεί η συνταγογράφηση

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ