Όλγα Γεροβασίλη: Μπροστά μας έχουμε μάχη ταυτοτικού και υπαρξιακού χαρακτήρα – Θα συμβάλλω στην αλλαγή ύφους και στάσης ώστε να μιλήσουμε για πολιτική

Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Το νέο δεν είναι ηλικιακό, είναι ιδεολογικό – Λύτρωση οι εκλογές προέδρου

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον Τ/Σ Antenna και στον Γιώργο Παπαδάκη

Κατά την παρέμβασή της  στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

Απαντώντας κατ’ αρχάς σε ερώτηση για την περίπτωση  της δικής της υποψηφιότητας στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ, έκανε λόγο για μία απόφαση στην οποία κατέληξε αποτιμώντας τον τελευταίο χρόνο και ζυγίζοντας τον τρόπο  και τη θέση από την οποία η ίδια θα συνεχίσει να είναι χρήσιμη στον ΣΥΡΙΖΑ:  «Ευθέως απαντώ ότι σε αυτή τη φάση επέλεξα να μην μπω στο διαγωνισμό προσώπων εκτιμώντας ότι είναι πολύ σημαντικότερα τα πολιτικά διακυβεύματα. Διανύσαμε ένα χρόνο βίαιης επίθεσης ενός ‘υπέρ-εγώ’ απέναντι στο ‘εμείς’, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις δομές, τις αξίες , τη λειτουργία ενός κόμματος της Αριστεράς. Έναν χρόνο επιθέσεων  στις συλλογικές διαδικασίες, διχασμών,  επινόησης εσωτερικών εχθρών, αναφορών σε πραξικοπηματίες κουκούλες  κ.λπ. Χαρακτηρισμοί οι οποίοι διαχύθηκαν ακόμη και από ανθρώπους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο».

Στη συνέχεια είπε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον κ. Κασσελάκη, σε αντίθεση με όσα ο τελευταίος αρέσκεται να επαναλαμβάνει. «Στο συνέδριο του Φεβρουαρίου όντως», συνέχισε, «έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, όχι με βλέψεις στην προεδρική καρέκλα, αλλά γιατί πίστευα ότι έπρεπε να δώσω το μήνυμα ότι ‘δεν πάει άλλο’ βλέποντας την φθορά του κόμματος, την απομάκρυνση από τις αξίες και τις πολιτικές του γραμμές μεταλλασσόμενο σε κάτι άλλο. Φυσικά στη συνέχεια συντάχθηκα με την απόφαση και οδεύσαμε στις ευρωεκλογές, στις οποίες έδωσα τη μάχη και απόδειξη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Άρτας είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα.  Κάποιοι βεβαίως έκαναν ότι δεν το έβλεπαν αυτό τοποθετώντας με συνειδητά σε ένα κάδρο διχασμού και εσωκομματικής αντιπαράθεσης, στην λογική της κατασκευής εσωτερικών εχθρών που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος προσάπτοντάς μου προσωπική φιλοδοξία και στόχο. Προφανώς ουδεμία σχέση έχω με αυτό το μύθευμα, ούτε ποτέ επέλεξα για τον εαυτό μου το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης».

«Ανοχή λοιπόν, απέναντι στο πρόσωπο Κασσελάκη, υπήρξε. Προσπαθήσαμε, συζητήσαμε, αντιπαρατεθήκαμε με στόχο να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πολιτική σχέση. Οι διαφωνίες μας ήταν κυρίως ιδεολογικού χαρακτήρα» ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη.

«Αυτή τη στιγμή είναι μείζον θέμα, ταυτοτικού έως και υπαρξιακού χαρακτήρα το πώς θα φτάσουμε στις εσωκομματικές εκλογές. Στο διάστημα μέχρι τέλος Νοεμβρίου πρέπει να αλλάξουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού και διαλόγου μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο με αφορά θέλω να συμβάλλω στην αλλαγή ύφους και στάσης ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε για πολιτικά επίδικα. Είναι λοιπόν κρίσιμο το πώς θα σταθεί στο εξής η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ (αυτή η ίδια η οποία στήριξε την πρόταση μομφής, η ίδια η οποία στήριζε μέχρι προσφάτως τον Σ. Κασσελάκη)  απέναντι σε μία ουσιαστική συζήτηση την οποία οφείλουμε να κάνουμε, χωρίς να πέσουμε στην παγίδα των ελαχίστων πλην θορυβωδών υποστηρικτών Κασσελάκη με τρόπο οπαδικό που διολισθαίνει συχνά σε κορώνες που συναντάμε σε χώρους της ακραίας δεξιάς».

Σχετικά με τα πιθανά σενάρια επικράτησης ή μη Κασσελάκη στις εκλογές και τις δικές του κινήσεις ή υποστηρικτών του, ή των διαφωνούντων με τον πρώην πρόεδρο, η Ο. Γεροβασίλη είπε ότι αυτά είναι θέματα τα οποία θα εκτιμηθούν στο μέλλον. «Προσωπικά, δεν ανήκω σε αυτούς που λειτουργούν διχαστικά. Επιθυμώ να  συμβάλω στη συνύπαρξη όλων μας στη βάση της ενότητας και της συνεννόησης. Το γεγονός όμως ότι δεν επετεύχθη αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτελεί ευθύνη της πλευράς Κασσελάκη. Και θα πρέπει και ο ίδιος να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα  διότι φέρει την κύρια ευθύνη για το πού βρισκόμαστε σήμερα» Αυτή τη στιγμή όμως, πρόσθεσε, «πιστεύω ότι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να μην εκλεγεί ξανά ο κ. Κασσελάκης και θα συστρατευθώ σε αυτή την πολιτική μάχη».

Ερωτώμενη, στη συνέχεια, σχετικά με τα πρόσωπα που θα θέσουν υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές η Ό. Γεροβασίλη απάντησε ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπάρξουν ανακοινώσεις, ενώ εξέφρασε την άποψή της ότι καλό θα ήταν να είναι ένας υποψήφιος και κλείνοντας το θέμα υπογράμμισε ότι « σήμερα είμαστε εδώ να προχωρήσουμε μπροστά με το βλέμμα στα μείζονα θέματα τα οποία είναι υπαρξιακής φύσης πλέον».

Ερωτηθείσα, τέλος, για την μελλοντική σχέση με τη Νέα Αριστερά, η Ό. Γεροβασίλη απάντησε ότι «δεν έχει ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση, ως εκ τούτου οποιοδήποτε σχόλιο θα ήταν πρόχειρο τη δεδομένη στιγμή» προσθέτοντας παράλληλα ότι «Η συλλογική μας απόφαση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον κόσμο από το δημοκρατικό κέντρο μέχρι την αριστερά. Έτσι έχουμε πορευτεί κάποια χρόνια τώρα αποβλέποντας στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ως λύση για την επόμενη μέρα στη χώρα. Αυτή είναι η δημόσια εκφρασμένη πολιτική θέση μας και αυτήν υπηρετώ».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ