Το χειρότερο πράγμα που κάνει κάποιος όταν ξυπνά μέσα στη νύχτα

Το χειρότερο πράγμα που κάνει κάποιος όταν ξυπνά μέσα στη νύχτα

Ένας ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε τι ακριβώς δεν πρέπει ποτέ να κάνετε αν ξυπνάτε μέσα στη νύχτα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περνάς όλη τη μέρα προσβλέποντας σε έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι το σώμα σου σε ξυπνάει αγενώς τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι μια κοινή εμπειρία που μοιράζεται η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Θα περάσετε ώρες στριφογυρίζοντας, ενώ θα σφίγγετε τα μάτια σας και θα προσεύχεστε ότι θα καταφέρετε να σπρώξετε το σώμα σας πίσω στη χώρα των ονείρων με τη δύναμη της καθαρής θέλησης και μόνο.

Τι πρέπει να κάνετε όταν ξυπνήστε μέσα στη νύχτα

Υπάρχει όμως κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε έναν κατεστραμμένο νυχτερινό ύπνο;

Όπως φαίνεται, η απάντηση βρίσκεται στο να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από το να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε στον εαυτό μας να ξανακοιμηθεί.

Το χειρότερο πράγμα που κάνει κάποιος όταν ξυπνά μέσα στη νύχτα είναι να μένει στο κρεβάτι. «Είναι σημαντικό να μην μένετε στο κρεβάτι», εξηγεί ο ειδικός σε θέματα ύπνου Luis F. Buenaver σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο John Hopkins medicine.

Ο ίδιος συνέχισε: «Αν το κάνετε αυτό θα οδηγήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σας να συνδέσουν το κρεβάτι σας με την εγρήγορση αντί με τον ύπνο. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε ένα ζεστό, άνετο κρεβάτι μετά το ξύπνημα στη μέση της νύχτας.

«Αλλά σκεφτείτε αυτό το βήμα ως μια επένδυση σε καλύτερο ύπνο – αν όχι απόψε, τότε αύριο βράδυ και στο μέλλον».

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Είναι σημαντικό να αντισταθείτε στην παρόρμηση να σηκώσετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το μπλε φως από την οθόνη σας θα ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας και θα νομίζει ότι είναι μέρα, καταστρέφοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ρολόι του σώματός σας.

Ο Buenaver προτείνει αντίθετα να αναζητήσετε δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε χαλαροί αντί να αγωνιάτε για τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που χάνετε.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ