10 αμήχανες στιγμές κατά τη διάρκεια του σεξ και πώς να τις αποφύγεις

10 αμήχανες στιγμές κατά τη διάρκεια του σεξ και πώς να τις αποφύγεις

Αρκεί μόνο μια στιγμή για τη λίμπιντο να εκτοξευθεί, αλλά και να πέσει στα τάρταρα.

Είσαι στο κρεβάτι με τον άνδρα των ονείρων σου, ή με τον άνδρα σκέτο και ενώ είσαι έτοιμη να πετάξεις στον έβδομο ουρανό, συμβαίνει αυτό που φοβόσουν. Κάτι αμήχανο που δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις γιατί νομίζεις πως έχει καταστραφεί όλος ο ρομαντισμός και το πάθος της στιγμής. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται πανικός. Βασική προϋπόθεση για ένα καλό σεξ είναι να αισθάνεσαι άνετα με τον σύντροφό σου στο “έγκλημα”.

Αν υπάρχει λοιπόν άνεση, εμπιστοσύνη και χιούμορ μπορείτε να παρακάμψετε όλες τις άβολες στιγμές και να αναθερμάνετε την μεταξύ σας κατάσταση.

Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε στιγμιαία για εκείνες τις άβολες στιγμές:

1. Λες εσύ ή ο σύντροφός σου κάτι που δεν πρέπει
Πάνω στο στιγμιαίο πάθος μπορεί να ειπωθεί κάτι αχρείαστο. Για να αποφύγεις να πεις κάτι που πιθανότατα θα μετανιώσεις μετά, κάνε μια συνειδητή προσπάθεια να χαλαρώσεις και να καθαρίσεις το μυαλό σου πριν έρθει η ώρα να το εκστομίσεις. Αν σκέφτεσαι κάτι άλλο εκτός από αυτόν θα φανεί. Calm down and take it easy!

2. Σε παίρνει ο ύπνος στην αγκαλιά του αντί για το σύντροφό σου
Το να προσπαθείς να κάνεις ταχυδακτυλουργικά για να συμβαδίσεις καριέρα, προσωπική και ερωτική ζωή μπορεί μερικές φορές να είναι συντριπτικό. Εάν ειλικρινά είσαι πολύ κουρασμένη καλύτερα μοιράσου το πριν προχωρήσεις σε ιδιωτικές στιγμές. 

3. Η θεία “Τούλα” έρχεται να σ’ επισκεφθεί
Δεν είναι ποτέ διασκεδαστική μια παρεμβολή από συγγενικό πρόσωπο κατά τη διάρκεια του σεξ γιατί μπορεί να διαλύσει εντελώς την ερωτική διάθεση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι είτε να την αγνοήσεις (αν μπορείς) ή να επανέλθεις αργότερα όταν είσαι πλήρως απερίσπαστη/ος από παρεμβολές. 

4. Εντερικά προβλήματα
Δεν μπορείς να αποφύγεις πάντα τις άβολες αντιδράσεις του οργανισμού σου αλλά μπορείς ίσως να προσέξεις τη διατροφή σου πριν κυλιστείς στα σεντόνια. Επίσης είναι απαραίτητο να φροντίσεις την υγιεινή σου. Απόφυγε τα λιπαρά ή τα πικάντικα τρόφιμα για τουλάχιστον έξι ώρες πριν από το ραντεβού σου. Το στομάχι σου θα σ’ ευχαριστήσει για αυτό.

5. Γίνεσαι υπερβολικά συναισθηματική/ος
Η οικειότητα έχει άμεση σχέση με τα συναισθήματα και μερικές φορές αυτά μπορεί να μας ακινητοποιήσουν ή να υπερχειλίσουν από μέσα μας. Μπορεί εσύ ή ο σύντροφός σου να βρει εκείνη τη στιγμή ευκαιρία για να μάθει τι συμβαίνει μέσα στην καρδιά σου ή να εκβιάσει μια απάντηση, αλλά εσύ μην πιεστείς. 

6. Δυσάρεστη αναπνοή
Μερικές φορές είναι δύσκολο να απαλλαγείς από κάποιες μυρωδιές, γι’ αυτό έχε στο νου σου να μην τρως τζατζίκι και κρεμμύδια πριν τη σεξουαλική πράξη. Αν βέβαια τον σύντροφό σου τον ενοχλεί. Μια μέντα ή μια τσίχλα μπορεί να βοηθήσει.

7. Μη αμοιβαίος οργασμός
Από τις πιο κοινές άβολες στιγμές που συνήθως αποφεύγεται να συζητιέται μεταξύ των ζευγαριών. Αν δεν ολοκληρώνει κάποιος από τους δύο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, το “κλειδί” όμως για να λυθεί είναι η συζήτηση και η κατανόηση χωρίς καμία επίκριση. 

8. Ξέχασες να ξυριστείς
Τα μαλλιά σου είναι τέλεια, το φόρεμα είναι θανατηφόρο, αλλά τα πόδια σου προκαλούν μια μικρή “τριβή”. Είναι ντροπιαστικό και υπάρχουν πολύ λίγα που μπορείς να κάνεις για αυτό όταν συμβεί. Παρόλα αυτά η οικειότητα και το χιούμορ σώζουν στιγμές και “ζωές”.

9. Χτυπάει το τηλέφωνο και.. μην το σηκώνεις!
Εκτός εάν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, το τηλέφωνό σου μπορεί να περιμένει. Πέρα απ’ το ότι το να σηκώσεις τηλέφωνο δείχνει ότι είσαι αλλού και όχι σε αυτό που συμβαίνει με το σύντροφό σου, αποσυντονίζει από την ερωτική διάθεση και τους δύο. Ρύθμισε τις απαραίτητες εκκρεμότητες μέσω αυτού από πριν και βεβαιώσου ότι το τηλέφωνο παραμένει απενεργοποιημένο, στην τσάντα σου. 

10. Μια τούφα μαλλιών σου μένει στα χέρια του, ή μια κίνηση φεύγει εκτός ελέγχου
Συμφώνησε από πριν ποια είναι τα red lines σου με το σύντροφό σου προκειμένου να αποφευχθούν άβολες στιγμές, που θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί με κάποια προειδοποίηση. Αν δεν σου αρέσει να σου αγγίζει τα μαλλιά πες του το, αν δεν σου αρέσει να σε γεμίζει σημάδια, επίσης πρέπει να το επικοινωνήσεις. 

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ