Δ. Λαρισαίων και ΚΤΥΠ Α.Ε δρομολογούν λύσεις για το Ειδικό και το σχολείο Φαλάνης

Synantisi me KTYP

Συνάντηση εργασίας με στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν σημαντικές εκκρεμότητες, αναφορικά με σχολικές υποδομές στον Δήμο Λαρισαίων και τέθηκε επί τάπητος το θέμα συνεργασίας των δύο φορέων, για την ταχύτερη επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στις σχολικές μονάδες.

Πρόκειται για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης και για την ανακατασκευή του πέτρινου τμήματος, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές από τον σεισμό του 2020, για το Ειδικό Σχολείο, για το οποίο εκπονείται ήδη η μελέτη και έχουν εγκριθεί τα κτιριολογικά προγράμματα, καθώς και για το Πρότυπο Σχολείο Λάρισας, η ανέγερση του οποίου έχει δρομολογηθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων. 

«Είχαμε μια πάρα πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με την ΚΤΥΠ, για την τεχνική βοήθεια που μπορεί να παρέχει στα ζητήματα που αφορούν σε αυτές τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Το βασικό μέλημα για μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσουμε στην κατασκευαστική φάση», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤ.ΥΠ.) συνεργάζεται με δήμους, στο πλαίσιο συγκεκριμένων προγραμματικών συμβάσεων και με άντληση πόρων από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, ιδίως για τις σχολικές μονάδες. Στη συνάντηση μετείχαν από την πλευρά της ΚΤΥΠ ΑΕ, ο πρόεδρος, Τιμολέων Κατσίπος, ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Γιάνναρης, το μέλος του Δ.Σ., Ευάγγελος Λάιος και ο γενικός διευθυντής, Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ