Εκλογές ΗΠΑ: Ξεκάθαρο προβάδισμά της Κάμαλα Χάρις δείχνει νέα δημοσκόπηση – Γιατί χάνει έδαφος ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Ξεκάθαρο προβάδισμά της Κάμαλα Χάρις δείχνει νέα δημοσκόπηση - Γιατί χάνει έδαφος ο Τραμπ

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, καταγράφει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, που διεξήχθη στις 21-23 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες, Τρίτη, δείχνουν τη νυν αντιπρόεδρο να προηγείται με 47%, έναντι 40% του πρώην προέδρου, στην αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο.

Με περιθώριο σφάλματος περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, το προβάδισμα της Χάρις φαίνεται να διευρύνεται, καθώς ξεπερνά το πλεονέκτημα των πέντε μονάδων που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos στις 11-12 Σεπτεμβρίου.

Ένα σημαντικό ποιοτικό στοιχείο που προκύπτει από αυτή τη δημοσκόπηση είναι ότι η Χάρις φαίνεται να μειώνει το σημαντικό προβάδισμα που είχε ο Τραμπ στα οικονομικά ζητήματα.

Κάμαλα Χάρις: Πού χάνει έδαφος

Στην ερώτηση «ποιος υποψήφιος έχει την καλύτερη προσέγγιση για την οικονομία, την ανεργία και τις θέσεις εργασίας», το 43% των ψηφοφόρων προτίμησε τον Τραμπ, ενώ το 41% επέλεξε τη Χάρις.

Η διαφορά των 2 μονάδων πλέον εμπίπτει στο περιθώριο σφάλματος και απέχει σημαντικά από το προβάδισμα των 11 μονάδων που είχε ο Τραμπ στα τέλη Ιουλίου, λίγο μετά την έναρξη της εκστρατείας της Χάρις.

Και οι δύο υποψήφιοι πλέον εστιάζουν την προεκλογική τους καμπάνια στην οικονομία, το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους ψηφοφόρους.

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Τραμπ παρουσίασε το σχέδιό του για τη δημιουργία ειδικών παραγωγικών ζωνών σε ομοσπονδιακά εδάφη και υποσχέθηκε αύξηση των δασμών στα εισαγόμενα αγαθά.

Από την πλευρά της, η Χάρις έχει δεσμευτεί για φορολογικές ελαφρύνσεις για οικογένειες με παιδιά και υψηλότερους φόρους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει και νέες οικονομικές προτάσεις.

Στη διαδικτυακή εθνική δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos συμμετείχαν 1.029 ενήλικες, εκ των οποίων οι 785 θεωρούν πολύ πιθανό να ψηφίσουν στις εκλογές. Σε αυτό το γκρουπ, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 44% του Τραμπ.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ