Ένας «ψηφιακός φίλος» για μοναχικούς ηλικιωμένους – Μια βραβευμένη τεχνολογική καινοτομία της GET2WORK

Ένας «ψηφιακός φίλος» για μοναχικούς ηλικιωμένους - Μια βραβευμένη τεχνολογική καινοτομία της GET2WORK

Η GET2WORK διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στον Μαραθώνιο Καινοτομίας (Hackathon) στο πλαίσιο του InnoHealth Forum 2024 – Η ομάδα της GET2WORK παρουσίασε μία ψηφιακή λύση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τρίτης ηλικίας

YGEIAMOU.GR TEAM

Η GET2WORK διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στον Μαραθώνιο Καινοτομίας (Hackathon) που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του InnoHealth Forum 2024, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και το Health Hub.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας είχε ως στόχο την προώθηση και επιβράβευση ιδεών και λύσεων που αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Οι συμμετέχουσες ομάδες ανέπτυξαν καινοτόμες προτάσεις για την προσβασιμότητα σε δύσβατες περιοχές, τη μέτρηση ατμοσφαιρικών ρύπων και την προαγωγή της υγείας μέσω πολιτιστικών δράσεων και εκπαιδευτικών εργαλείων. Στην τελική φάση προκρίθηκαν 8 ομάδες, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, οι αισθητήρες και τα drones.

Η ομάδα της GET2WORK παρουσίασε μία ψηφιακή λύση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τρίτης ηλικίας. Με τη χρήση δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, ανέπτυξαν τον «Ψηφιακό Φίλο», έναν 24/7 συνομιλητή που παρέχει επικοινωνία, μείωση της μοναξιάς και συμμετοχή στην καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων. Παράλληλα, η λύση μπορεί να συμβάλει, σε συνεργασία με υγειονομικούς φορείς, στη μείωση του κινδύνου ψυχικών νοσημάτων όπως η άνοια.

Ο Κωνσταντίνος Ψυχούλης, Sales & Marketing Lead της Get2Work που έκανε την παρουσίαση στην τελική φάση του διαγωνισμού δήλωσε: «Η διάκρισή μας αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προσπάθειάς μας να φέρουμε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας. Η πρότασή μας, ο ‘Ψηφιακός Φίλος’, είναι ένα βήμα προς την αντιμετώπιση της μοναξιάς που πλήττει πολλούς ηλικιωμένους σήμερα. Με την τεχνολογία αυτή, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την καθημερινή επικοινωνία τους και να τους δώσουμε μια αίσθηση συμμετοχής και υποστήριξης. Η αναγνώριση αυτή ανοίγει νέες προοπτικές για συνεργασίες με Περιφέρειες, φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από αυτές τις συνεργασίες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή αξιολόγησης για την υποστήριξή της και την ευκαιρία να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με κοινωνικό αντίκτυπο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Δωρεάν εμβολιασμό για τον ιό HPV ακόμη και για τους 26χρονους ζητούν οι επιστήμονες

Διαγνωστικά κέντρα σε απόγνωση: Ζητούν από τον Πρωθυπουργό λύση για το clawback

Ουρολογία: Η μεγάλη συμβολή της ρομποτικής χειρουργικής στις ουρολογικές παθήσεις

 

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ