Ιταλία: Επιδιώκει να λάβει ηγετική θέση στον τομέα της διαστημικής οικονομίας –

Ιταλία: Επιδιώκει να λάβει ηγετική θέση στον τομέα της διαστημικής οικονομίας

Η Ιταλία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 7,2 δισ. ευρώ έως το 2026, συμπεριλαμβάνοντας έργα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και του Ιταλικού Οργανισμού Διαστήματος, αξιοποιώντας ταυτόχρονα πόρους από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΑΑ). Το εν λόγω σχέδιο στοχεύει, μεταξύ άλλων να καταστήσει την Ιταλία ηγέτιδα στη διαστημική οικονομία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αεροδιαστημικής ως έναν τομέα με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Σύμπαν: Μαύρη τρύπα εκτοξεύει τους μεγαλύτερους πίδακες που γνωρίζουμε

Επίκεινται η 75η διοργάνωση του Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου (IacACI) στο Μιλάνο, από 14 έως 18 Οκτωβρίου καθώς και η 14η Υπουργική Σύνοδο Διεθνούς Ομοσπονδίας Αστροναυτικής (MMoP) στο Μιλάνο, 13.10.2024.

Ο υπουργός  επιχειρήσεων και Made in Italy, Adolfo Urso, τόνισε προσφάτως ότι, το εν λόγω σχέδιο, στοχεύει να καταστήσει την Ιταλία ηγέτιδα στη διαστημική οικονομία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αεροδιαστημικής ως έναν τομέα με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και  στη διαδικασία θέσπισης του πρώτου εθνικού νόμου- πλαισίου για τη διαστημική οικονομία που αποσκοπεί στη ρύθμιση των δραστηριοτήτων τόσο των κρατών όσο και των ιδιωτών στο διάστημα, αναγνωρίζοντας τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία ιδιωτικών φορέων στη διαστημική βιομηχανία.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ