Λάρισα: Θ. Μαμάκος – Αναμένουμε 200 χιλ. ευρώ για κατεδαφίσεις ακατάλληλων κτισμάτων από φυσικές καταστροφές

Dimarxos Larissaion-Athanasios Mamakos-F5

O δήμος Λαρισαίων δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονται για μηνύσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν κατεδαφίσει τα σπίτια τους από τον σεισμό ή τις πλημμύρες, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θ. Μαμάκος, μετά το θέμα που προέκυψε με σεισμοπαθείς στο Κουτσόχερο, τα σπίτια των οποίων έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα και βρίσκονται αντιμέτωποι με το νόμο αν δεν προχωρήσουν στην κατεδάφιση τους.

Ο κ. Μαμάκος πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων για την διεκδίκηση κονδυλίου 200 χιλ. ευρώ για κατεδαφίσεις στις πληγείσες περιοχές.

Στην δήλωση του ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι “η καταγραφή των κτισμάτων αυτών έχει γίνει από τη ΔΑΕΦΚ, η οποία κοινοποιεί το πόρισμα του ελέγχου της στις αρμόδιες υπηρεσίες, ανάμεσα σε αυτές είναι και ο δήμος.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν 6 κατεδαφίσεις στην περιοχή του Κουτσόχερου, έχουν μείνει κάποια ακίνητα που δεν κατεδαφίστηκαν.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Λαρισαίων, τα οποία επλήγησαν και από το σεισμό και από τις πλημμύρες.

Ως δήμος Λαρισαίων έχουμε ζητήσει χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτισμάτων. Πριν λίγες ημέρες βγήκε πρόσκληση για ποσό 200 χιλ. ευρώ για το δήμο Λαρισαίων και είμαστε σε διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για να εγκριθεί η όλη διαδικασία και να γίνει εκταμίευση των χρημάτων. Μόλις γίνει αυτό, κατόπιν ιεράρχησης που θα κάνει η υπηρεσία για τα ακίνητα, θα προωρήσουμε σε παρεμβάσεις το συντομότερο δυνατό“.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ