«Οι Ρώσοι τρομοκρατούν ατιμώρητοι το Χάρκοβο»

«Οι Ρώσοι τρομοκρατούν ατιμώρητοι το Χάρκοβο»

Η Ρωσία έπληξε χθες μια πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη Χάρκοβο στη Νοτιοανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με κατευθυνόμενες βόμβες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 22, ενώ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια. «Η Ρωσία τρομοκρατεί την περιοχή του Χαρκόβου χωρίς να τιμωρείται», δήλωσε ο διαμεσολαβητής της Ουκρανίας Ντμίτρι Λούμπινετς, μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram.   

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο κάλεσε από τη Νέα Υόρκη τους συμμάχους να βοηθήσουν την Ουκρανία «να σταματήσει την τρομοκρατία». «Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ γίνεται τώρα μεγάλη συζήτηση για τις συλλογικές προσπάθειες για την ασφάλεια και το μέλλον. Πρέπει να σταματήσουμε την τρομοκρατία. Να έχουμε ασφάλεια. Για να έχουμε μέλλον», τόνισε ο Ζελένσκι με ανάρτησή του στο X κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. «Το ουκρανικό δικαίωμα στην αυτοάμυνα πρέπει να επικρατεί», είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τονίζοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να κατευναστεί με συζητήσεις, «χρειάζεται δράση».

Σε συνέντευξή του στο ABC News ο Ζελένσκι τόνισε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι «πιο κοντά στο τέλος» απ’ ό,τι πολλοί πιστεύουν, καλώντας για άλλη μια φορά τους συμμάχους να ενισχύσουν περαιτέρω τον ουκρανικό στρατό. «Το σχέδιο για τη νίκη είναι η ενίσχυση της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, ζητάμε από τους φίλους μας, τους συμμάχους μας να μας ενισχύσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στην ειρήνη από ό,τι νομίζουμε. Είμαστε πιο κοντά στο τέλος του πολέμου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα λόγια του Ζελένσκι για το τέλος των συγκρούσεων στην Ουκρανία, δήλωσε ότι κάθε πόλεμος τελειώνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καταλήγοντας στην ειρήνη, αλλά ότι η Ρωσία δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση για την επίτευξη των στόχων της. «Γνωρίζετε ότι κάθε πόλεμος καταλήγει στην ειρήνη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αλλά για εμάς, η επίτευξη των δηλωμένων στόχων μας είναι απολύτως η μόνη εναλλακτική λύση», ανέφερε.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ