Οικογένεια παλαιοχριστιανών: Όσα ισχυρίζεται ο πατέρας για την εξαφάνιση του μωρού του από το νοσοκομείο

Οικογένεια παλαιοχριστιανών: Όσα ισχυρίζεται ο πατέρας για την εξαφάνιση του μωρού του από το νοσοκομείο

Με απόλυτη νομιμότητα ισχυρίζεται πως έπραξε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σε ό,τι αφορά το νεογέννητο παιδί του, που πληροφορίες το ήθελαν να έχει εξαφανιστεί από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Όπως δήλωσε ο παλαιοχριστιανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε «εισέβαλε» στο νοσοκομείο και άρπαξε το παιδί, αλλά κλήθηκε φανερά για λόγους υγείας του βρέφους.

«Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις χθες μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε ‘εισέβαλα’ όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού», είπε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης  Καλαϊτζιδάκης.

«Δεν υπάρχει απαγόρευση για προσέγγιση του παιδιού»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αφού είπε ότι «για λόγους δικηγορικού απορρήτου δεν μπορώ να αποκαλύψω πού βρίσκονται, γονείς και βρέφος» στη συνέχεια υποστήριξε τα λεγόμενα του εντολέα του.

«Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δεν κατηγορείται μέχρι στιγμής για κανένα ποινικό αδίκημα, αν του καταλογιστούν κατηγορίες τότε θα τις αντιμετωπίσουμε. Η εισαγγελία ανηλίκων με διαβεβαίωσε πάντως ως δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απαγόρευση εις βάρος του για προσέγγιση του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον στο οποίο ζει το παιδί είναι απολύτως κατάλληλο, έχει τις πρέπουσες συνθήκες και αυτό το διαπίστωσε και εκπρόσωπος της Πρόνοιας η οποία το επισκέφτηκε. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι και κατάλληλοι. Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είναι ένας άξιος πατέρας ο οποίος καμαρώνει τώρα το 7ο κατά σειρά παιδί του. Η δε Σεβαστή Κανάκη είναι ζωτική ανάγκη να είναι ως μητέρα πάντα δίπλα στο παιδί της. Αρπαγή βρέφους δε νοείται νομικά από γονείς, πολλώ δε μάλλον από τη μητέρα η οποία προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως η μητέρα του παιδιού έχει επιλόχεια κατάθλιψη και πως φοβήθηκε ότι θα της πάρουν το παιδί, όπως της είχαν αναφέρει αρχικά.

Ακούστε τις δηλώσεις:

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ