ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ

Δεν ήταν μόνο οι πασόκοι που είδαν το χθεσινό «πράσινο» ντιμπέιτ των έξι υποψήφιων προέδρων του κόμματος στην κρατική τηλεόραση. Και από την κυβερνητική πλευρά δεν έμειναν ασυγκίνητοι – έστω κι αν δεν έμειναν μπροστά στην οθόνη τους για όλο το τρίωρο. Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη: και τεχνοκράτες και παραταξιακοί, ειδικά οι πασοκογενείς που γνωρίζουν λίγο περισσότερο πρόσωπα και πράγματα το τηλεκοντρόλ τους το χρησιμοποίησαν. Δεν ήταν όμως οι μόνοι – το ίδιο έκαναν και βέροι νεοδημοκράτες. Για τους συριζαίους δεν το συζητώ, άλλωστε σε λίγες εβδομάδες μπορεί να βρίσκονται σε παρόμοια διαδικασία.

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ

Ποιοι έφτασαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μαζί με τους υποψήφιους αρχηγούς; Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε στο πλευρό του τον Βαγγέλη Τσόγκα και τη Στεφανία Μουρελάτου και ο Χάρης Δούκας την Ανδριάννα Μαγγανιά, καθώς και τους Λάζαρο Καραούλη, Κώστα Πανδή και Παναγιώτη Παπαχατζή. Ο Παύλος Γερουλάνος συνοδευόταν από τους Γιώργο Πετρουλάκη και Αντώνη Λιάρο, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου είχε μαζί της μεταξύ άλλων την Αθηνά Πανούτσου. Με το επιτελείο του γραφείου του εμφανίστηκε ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ μεταξύ εκείνων της συνοδείας της Νάντιας Γιαννακοπούλου ήταν η αδελφή της Ελένη και ο σύζυγός της, Μάξιμος Μουμούρης.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ

Πάνω από 14 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ολγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, αλλά και η Ράνια Σβίγγου, έδωσαν το «παρών» στη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα με το βραβείο Ειρήνης «Ν. Νικηφορίδης». Κανείς εξ αυτών, πλην του Βαγγέλη Αποστολάκη, δεν συγκαταλέγεται σε εκείνους που στηρίζουν Κασσελάκη, δείχνοντας και το βασικό ρήγμα που υπάρχει. Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θεώρησαν πως η υπερψήφιση της πρότασης μομφής έχει ως αποτέλεσμα την άμεση έκπτωση του μέχρι πρότινος προέδρου και του στενού πυρήνα των υποστηρικτών του – αυτή τη συμβολική μάχη θα τη δούμε πιο καθαρά και στον δρόμο προς την κάλπη.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

Δεν είναι λίγοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που αναρωτιούνται, με περισσότερη ή λιγότερη αγωνία, τι θα κάνει στα εσωκομματικά ο Γιώργος Παπανδρέου – αν έχει σκοπό να μιλήσει δημόσια, στηρίζοντας ενεργά κάποιον εκ των υποψηφίων, ή αν θα τηρήσει ίσες αποστάσεις. Για την ώρα, πάντως, την ώρα που οι επίδοξοι αρχηγοί τηλεμαχούσαν, ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Και είχε και το σχετικό τετ α τετ με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Οι δυο τους μίλησαν για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, στο πλαίσιο του φετινού Clinton Global Initiative – και τα αποδεικτικά υπάρχουν στους λογαριασμούς του Παπανδρέου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΠΟΡΙΑ

Ποιοι είναι οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι που θα προτιμούσαν να μη χαιρετηθούν καν πριν ξεκινήσουν την τηλεμαχία;

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ