Τι σημαίνει αν δείτε στον ύπνο σας ότι έπεσαν τα δόντια σας

Τι σημαίνει αν δείτε στον ύπνο σας ότι έπεσαν τα δόντια σας

Το όνειρο με δόντια που πέφτουν είναι ίσως ένα από τα πιο κοινά όνειρα. Γιατί, λοιπόν, ονειρευόμαστε ότι χάνουμε τα δόντια μας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ονειρικής ψυχολογίας, το να ονειρεύεται κανείς ότι χάνει τα δόντια του μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν ασυνείδητο φόβο που σχετίζεται με την εμφάνιση ή την αυτοεκτίμηση, ή θα μπορούσε να είναι η αντανάκλαση ανησυχιών που σχετίζονται με την υγεία ή την απώλεια προσωπικής ή επαγγελματικής δύναμης.

Σε ορισμένες ερμηνείες, τα δόντια που πέφτουν συμβολίζουν μια επικείμενη αλλαγή, όπως το τέλος μιας σχέσης ή μια σημαντική μετάβαση στη ζωή.

Ορισμένοι ψυχαναλυτές, ακολουθώντας τις θεωρίες του Σίγκμουντ Φρόιντ, προτείνουν ότι αυτό το είδος ονείρου μπορεί να αποκαλύπτει άγχη που σχετίζονται με την επιθετικότητα ή την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Το όνειρο της απώλειας των δοντιών συνδέεται συχνά και με τον φόβο της γήρανσης και την απώλεια ζωτικότητας.

Αυτό που είναι θεμελιώδες να θυμάται κανείς είναι ότι η ερμηνεία του ονείρου είναι υποκειμενική και μπορεί να επηρεάζεται από τις προσωπικές εμπειρίες και το πλαίσιο ζωής του καθενός.

Οι πιο συνηθισμένες παραλλαγές με δόντια που πέφτουν στον ύπνο μας

Ονειρεύεσαι ότι τα δόντια σου έπεσαν

Η βαθιά του σημασία έχει να κάνει με την απώλεια κάποιου ζωτικού στοιχείου, αναγκαίου για την επιβίωσή μας, αλλά και για την κοινωνική μας ζωή. Για αυτόν τον λόγο, η απώλεια δοντιών στα όνειρα μας προκαλεί άγχος. Αν ονειρεύτηκες ότι έχασες όλα τα δόντια σου μπορεί να συνδέεται με την έναρξη μιας νέας φάσης στη ζωή του. Θα μπορούσε να αφορά τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή ή την έναρξη ενός νέου επαγγελματικού εγχειρήματος.

Ονειρεύεσαι ότι τα δόντια σου κουνιούνται

Και σε αυτήν την περίπτωση, η εικόνα είναι κάτι ζωτικό και σημαντικό που «κουνιέται» και έτσι αμφισβητείται. Το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με κάποια αμφιβολία ή με ανησυχίες για το μέλλον, για κάποια δουλειά, για μια κατάσταση, για την υγεία μας ή την υγεία κάποιου κοντινού μας προσώπου.

Ονειρεύεσαι ότι τα δόντια σου θρυμματίζονται

Και σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να είναι η εκδήλωση ανησυχιών για την αλλαγή. Γήρανση, αβεβαιότητα για το μέλλον, πολλά είναι τα κίνητρα που μπορούν να δημιουργήσουν αυτή τη φαντασία. Το όνειρο μπορεί να αναφέρεται σε στιγμές μεταμόρφωσης, σε σημαντικές και απροσδόκητες αλλαγές, αλλά και στο γεγονός ότι δεν ξέρουμε πώς να δράσουμε ή να αντιδράσουμε σε αυτές τις νέες καταστάσεις.

Ονειρεύεσαι ότι βγάζεις μόνη τα δόντια σου

Λιγότερο διαδεδομένο, αυτό το όνειρο διαφέρει από τα προηγούμενα επειδή εδώ ο άνθρωπος που βλέπει το όνειρο είναι ενεργός και απελευθερώνεται από κάτι που του ανήκει, αλλά που ίσως τον τρομάζει ή δεν το νιώθει πια ως δικό του. Σε αυτήν την περίπτωση, για να κατανοήσεις καλύτερα το νόημα, είναι σημαντικό να επαληθεύσεις τα συναισθήματα που βίωσες κατά τη διάρκεια του ονείρου: ήταν πόνος, ήταν απελευθέρωση, ήταν φόβος ή ευχαρίστηση;

Ονειρεύεσαι ότι πέφτουν τα δόντια σου και τα βρίσκεις στο χέρι σου

Αυτό το όνειρο συχνά συνδέεται με ανησυχίες σχετικά με την εμφάνιση, το φόβο της γήρανσης ή την αίσθηση ότι χάνεις τον έλεγχο. Μπορεί επίσης να υποδεικνύει μια στιγμή συνειδητοποίησης, μια κατανόηση αυτού που έχεις χάσει ή αυτού που σου λείπει από τη ζωή σου.

Ονειρεύεσαι ότι πέφτουν τα δόντια, αλλά δεν πονάς

Όταν σε ένα όνειρο η πτώση ενός δοντιού δεν προκαλεί πόνο, αλλά συμβαίνει φυσικά και χωρίς προσπάθεια, αυτό υποδηλώνει ότι είσαι έτοιμη να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν και να δοκιμάσεις νέες καταστάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, η ονειρική εικόνα συμβολίζει την κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει κάποιος ένα νέο εγχείρημα ή να κλείσει λογαριασμούς με ένα άτομο που ανήκει πλέον σε μια παρελθοντική φάση, από την οποία επιθυμεί να απελευθερωθεί.

Γενικά, το να ονειρεύεσαι ότι χάνεις τα δόντια σου μπορεί να έχει πολλαπλές σημασίες· στη λαϊκή παράδοση θα σήμαινε ακόμη και τον θάνατο κάποιου κοντινού σου προσώπου. Ωστόσο, εκτός από τρομακτικές εκδοχές, σχεδόν πάντα αυτού του είδους τα όνειρα συνδέονται απλώς με στιγμές αβεβαιότητας, αλλαγής και μεταμόρφωσης. Να θυμάσαι: η κατανόηση των αιτίων είναι η καλύτερη ερμηνεία.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ