Τρίκαλα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στο Χαλίκι Ασπροποτάμου στη δημιουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου

xaliki2

Το Χαλίκι Ασπροποτάμου ανήκει διοικητικά στο νομό Τρικάλων και στο Δήμο Μετεώρων αλλά βρίσκεται στην καρδιά της Πίνδου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αλέξανδρος Κίτσιος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Στην περιοχή αυτή λοιπόν αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα στις πηγές του Αχελώου, στην κατασκευή του οποίου αντιδρούν οι κάτοικοι, πρόσθεσε.

Η περιοχή ανήκει στις προστατευόμενες ζώνες Natura Β’ επιπέδου μάλιστα, που σημαίνει ότι απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα, επισήμανε ο κ. Κίτσιος. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την κτηνοτροφία και είναι φυσικό να ανησυχούν για την επάρκεια του διαθέσιμου νερού μετά την κατασκευή αυτού του έργου, τόνισε. Έχουμε προσφύγει κατά της δημιουργίας του φράγματος στο ΣτΕ και αναμένουμε την εκδίκαση στις 27 Νοεμβρίου, συμπλήρωσε ο κ. Κίτσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας θα επανεξετάσει την αδειοδότηση του έργου καθώς όταν δόθηκε η άδεια δεν υποβλήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ. Επίσης σύμφωνα με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Στέφανο Ντίνα ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρίας για το έργο έχει επαναξιολογηθεί και πλέον θα προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή στο περιβάλλον από το όφελος που θα παράγει γιατί οι ποσότητες του νερού έχουν μειωθεί σημαντικά.

Ρεπορτάζ Β. Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ