Uber: Συνεργασία με κινεζική startup αυτόνομης οδήγησης για ρομποταξί στα Αραβικά Εμιράτα –

Uber: Συνεργασία με κινεζική startup αυτόνομης οδήγησης για ρομποταξί στα Αραβικά Εμιράτα

Η Uber Technologies και η κινεζική startup τεχνολογίας WeRide ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας τους την Τετάρτη για να φέρουν τα οχήματα της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης στην πλατφόρμα rideshare, ξεκινώντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Uber: Πρόστιμο μαμούθ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Η πρώτη συνεργασία της WeRide με μια παγκόσμια πλατφόρμα μεταφοράς θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει την εμβέλειά της πέρα ​​από την Κίνα, ενώ η Uber εντάσσει μια άλλη συνεργασία σε επίπεδο ρομποταξί στην πλατφόρμα της.

Η συνεργασία της Uber με την WeRide πρόκειται να ξεκινήσει στο Άμπου Ντάμπι αργότερα φέτος

Η Uber επέκτεινε τη συνεργασία της με την Waymo της Alphabet (μητρική της Google) για να φέρει τα ρομποταξί στο Ώστιν και την Ατλάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα αυτό το μήνα.

Συνεργασία Uber με ρομποταξί Cruise

Τον Αύγουστο, η Uber προχώρησε σε συνεργασία με την μονάδα ρομποταξί Cruise της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, η οποία θα προσφέρει τα αυτόνομα οχήματά της στην πλατφόρμα από το επόμενο έτος.

Η συνεργασία της εταιρείας με την WeRide πρόκειται να ξεκινήσει στο Άμπου Ντάμπι αργότερα φέτος.

Η WeRide έλαβε την πρώτη και μοναδική εθνική άδεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για αυτοοδηγούμενα οχήματα, η οποία επιτρέπει στην κινεζική εταιρεία να δοκιμάζει και να λειτουργεί ρομποτικά σε δημόσιους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Η κινεζική startup τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης αναμενόταν να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την εταιρεία να αποτιμάται σε έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η αρχική δημόσια προσφορά της (ΙΡΟ) καθυστέρησε και η εταιρεία είπε ότι εργαζόταν για να ολοκληρώσει την τεκμηρίωση για να προχωρήσει στην εισαγωγή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε τη Δευτέρα μια σειρά από απαγορεύσεις που θα απέτρεπαν τις δοκιμές αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων στους δρόμους των ΗΠΑ από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και οι οποίες θα επεκτείνονταν στο λογισμικό και το υλικό οχημάτων που παράγονται από άλλους ξένους αντιπάλους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.



Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ