Βόλος: Κατά της συγχώνευσης τμημάτων στο Γυμνάσιο Αλμυρού ο Σύλλογος Γονέων

__1GYMNASIO-ALMYROU_0

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει τα τμήματα της Β’ και Γ’ Γυμνασίου για το τρέχον σχολικό έτος ως ακατάλληλη και αντιπαιδαγωγική.

Εκφράζουν ανησυχίες ότι η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 27 ανά τμήμα θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της εκπαίδευσης, δυσκολεύοντας τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν την απαιτούμενη προσοχή σε κάθε μαθητή.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς δεν θα λαμβάνουν την υποστήριξη που δικαιούνται, αυξάνοντας τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας, ο Σύλλογος αναφέρει επίσης ότι η αλλαγή αυτή θα προκαλέσει συναισθηματική αναστάτωση στους μαθητές, οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, με νέους συμμαθητές και παρέες, επιδεινώνοντας το άγχος προσαρμογής και ενδεχομένως οδηγώντας σε φαινόμενα βίας.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι αίθουσες δεν είναι κατάλληλες για τον αυξημένο αριθμό μαθητών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την άνεση και ασφάλεια των παιδιών, ενώ αυξάνονται και οι κίνδυνοι μετάδοσης ασθενειών λόγω του συνωστισμού, ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης ιώσεων ή πανδημιών.

Για τους παραπάνω λόγους, οι γονείς ζητούν άμεσα την επανεξέταση της απόφασης και την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, ώστε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα να επιτρέπει την ομαλή εκπαιδευτική τους ανάπτυξη.

Τονίζουν πως κάθε παιδί δικαιούται ποιοτική εκπαίδευση σε ένα υγιές περιβάλλον, ζητώντας από τους αρμόδιους να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημά τους.

Το γεγονός των συγχωνεύσεων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ στο δήμο Αλμυρού.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ