AEΛ: Έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Κύπελλο

ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 0-1

Ο Ίβιτσα Όσιμ είχε πει πως η μπάλα είναι πόρνη, γιατί δεν σου δίνει αυτά που αξίζεις στον αγωνιστικό χώρο. Ακριβώς αυτή η φράση ταιριάζει απόλυτα στο ματς κυπέλλου της ΑΕΛ με τον Πανσερραϊκό, όπου οι φιλοξενούμενοι με ένα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΑΕΛ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, γοήτευσε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, έπαιξε σαν την γάτα με το ποντίκι τον Πανσερραϊκό και έδειξε πως δεν υπάρχουν διαφορές απέναντι σε μια ομάδα της παραπάνω κατηγορίας.

Μπορεί η πρόκριση να χάθηκε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως με τέτοιες πειστικές εμφανίσεις η ΑΕΛ βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την επιστροφή της στη Σούπερ λίγκα.

Το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος της αναμέτρησης δείχνει πως οι φίλαθλοι της ΑΕΛ πιστεύουν πως φέτος ήρθε η ώρα της επιστροφής στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ. Στο 8΄ο Ντέλετιτς από δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Μπετανκόρ αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σουλούκου.

Η ΑΕΛ απείλησε στην αμέσως επόμενη φάση όταν ο Κώστας Παπαγεωργίου βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως τα σώματα των αμυντικών απομάκρυναν σε κόρνερ.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 27. Ο Στάμου τροφοδότησε τον Κρητικό και αυτός από τα αριστερά πέρασε δύο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή έδωσε στον μεσοεπιθετικό της ΑΕΛ που έκανε το σουτ όμως και πάλι δεν βρήκε στόχο μιας και έδιωξε σε κόρνερ ο Καρασαλίδης.

Δύο λεπτά οι “βυσσινί” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδειξε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Η πίεση της λαρισινής ομάδας συνεχίστηκε και στο 31΄έφτασε κοντά στο γκολ με τον Παναγιωτίδη, όταν μετά από γύρισμα του Τριμμάτη δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή και να την στείλει στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Κρητικός με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση σούταρε και με δυσκολία ο κίπερ του Πανσερραϊκού έδιωξε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις από αβίαστο λάθος του Ηλιάδη οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Σαλαζάρ βρέθηκε σε θέση βολής όμως από ευνοϊκή θέση αστόχησε.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη έκανε πολλά αβίαστα λάθη στο πρώτο τέταρτο με αποτέλεσμα να προσπαθούν οι φιλοξενούμενοι να τα αξιοποιήσουν χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο τεχνικός των “βυσσινί” ανακάτεψε την τράπουλα με τρεις αλλαγές παιρνώντας στον αγώνα τους Μούργο, Στίνα και Φατάι.

Από το σημείο εκείνο και με την βοήθεια των περίπου πέντε χιλιάδων φίλων της ΑΕΛ, το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη ανέβασε την απόδοσή του και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 69΄ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Πανσερραϊκού ο Φατάι με σουτ άγγιξε το γκολ, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 80΄οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Πεταυράκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 87΄σέντρα του Τριμμάτη ο Φατάι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου, Παπαγεωργίου Κ(63΄Στίνα)., Ακόστα(54΄Μούργος), Κοσονού, Γιαξής, Παναγιωτίδης(76΄Σγουρός), Τριμμάτης, Μωραϊτης(63΄Φατάι), Κρητικός(76΄Παπαδόπουλος)

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Πεταυράκης(76΄Ουάνκε), Καρασαλίδης, Ντέλετιτς, Λιάσος, Μπετανκόρ(76΄Γκίγκιτς), Τομάς, Στάικος, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Σαλαζάρ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ