ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον νεκρό μετανάστη

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον νεκρό μετανάστη

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση του μετανάστη από το Πακιστάν ο οποίος παρελήφθη νεκρός από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί πλήρως, άτομα από το περιβάλλον του καταγγέλλουν ότι πριν καταλήξει, ο άτυχος 38χρονος είχε πέσει θύμα άγιου ξυλοδαρμού.

Την είδηση του θανάτου του μετανάστη ακολούθησαν καλέσματα σε γνωστή σελίδα του αντιεξουαστικού χώρου για συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 21:00.

«Άλλη μια φορά που δολοφονείται ένας μετανάστης μέσα στα κελιά των ΑΤ. Άλλη μια φορά ένας μετανάστης ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου» αναφέρει το κάλεσμα.

«Η ελληνική αστυνομία βασανίζει μετανάστ(ρι)ες και τις δολοφονεί. Αυτή τη φορά είναι ένας μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν» αναφέρει ένα διαφορετικό κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση.

«Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καλμάν σήμερα στις 9μμ στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Οι ζωές των μεταναστών μετράνε».

«Κατέληξε δήθεν από φυσικά αίτια»

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο θάνατος του 38χρονου μετανάστη ήταν αιφνίδιος εντός του ΑΤ ενώ δεν έφερε μαζί του στοιχεία ταυτότητας.

Μάλιστα η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για άστεγο που δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και ότι το θύμα χτυπήματα από ξυλοδαρμό από έτερα άτομα πριν πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο θάνατος του μετανάστη από το Πακιστάν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με τους χρήστες να αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.

«Αφού βασανίστηκε μέσα στο αμαρτωλό ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, κατέληξε δήθεν από φυσικά αίτια…» λέει ένας χρήστης.

«Βασάνισαν μέχρι θανάτου τον μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασικ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα» γράφει ένας άλλος.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ