Εκδήλωση στον Βόλο για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

100 χρόνια ΤΕΕ_Εκδήλωση Βόλος (03.10.2024)

Εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024, στο αμφιθέατρο του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος – στοά Ηλία Καραπατή, Βόλος). Στην εκδήλωση το παρών θα δώσει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), κ. Γιώργος Στασινός.

Τα πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

11:30  Προσέλευση12:00  Έναρξη Εκδήλωσης 
             Καλωσόρισμα Προέδρου Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, κ. Νάνσυς Καπούλα              

·        12:15  Ομιλία Προέδρου ΤΕΕ, κ. Γιώργου Στασινού

·        12:30  Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα

Αντιδράσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών Μαγνησίας

“Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας ορίστηκε πρόεδρος της διεπιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε υπό την Περιφέρεια για το περιβαλλοντικό ζήτημα της Κάρλας. Η παράταξή μας έχει καταθέσει από 5/9/2024 γραπτό αίτημα για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης αντιπροσωπείας με αποκλειστικό θέμα την περιβαλλοντική καταστροφή, τα αίτια και τα αποτελέσματα, ώστε να λάβει θέση επίσημα το ΤΕΕ με απόφασης του ανωτάτου οργάνου του. Το αίτημα αυτό έχει μείνει αναπάντητο καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης. Αντ’ αυτού, όπως ενημερωνόμαστε διοργανώνεται εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ παρουσία του προέδρου του κεντρικού ΤΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα!

Η στάση αυτή υποβαθμίζει το φορέα και το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ, καθώς «ακυρώνει» τη λειτουργία των οργάνων, εγείροντας σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας και διαλόγου. Δεν είναι δυνατόν αποφάσεις για τόσο κρίσιμα ζητήματα όσο αυτό να συγκεντρώνονται σε ένα πρόσωπο, χωρίς πρώτα να γίνεται σύγκληση των οργάνων. Το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, δεν είναι μονοπρόσωπος φορέας, έχει εκλεγμένα όργανα για τη σύνθεση απόψεων, μέσω του πλουραλισμού των μελών και των παρατάξεων, τα οποία όπως είναι προφανές έχουν ατύπως καταργηθεί”

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ