Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία για τη φωτιά στο εργοστάσιο σχολικών γευμάτων

Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία για τη φωτιά στο εργοστάσιο σχολικών γευμάτων

Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία έρχονται στη δημοσιότητα.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατατέθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας, αναφέρεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο υπόστεγο του εργοστασίου.

Στη συνέχεια το πόρισμα σημειώνει ότι η φωτιά ξεκίνησε από δόλιο βραχυκύκλωμα του αυτοκινήτου έπειτα από ανθρώπινη παρέμβαση, δηλαδή εμπρησμό.

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, οι δράστες πέταξαν κάτι στο αυτοκίνητο προκειμένου να επεκταθεί η φωτιά και να συμβεί η μεγάλη καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πυρκαγιά υπήρχαν υπόνοιες για εμπρησμό, δεν μπορούσαν όμως να τεκμηριωθούν καθότι από την έρευνα δεν είχαν βρεθεί δείγματα διάχυσης εύφλεκτου υλικού.

Τα ασφάλιστρα

Υπενθυμίζεται ότι από την εταιρεία είχε γίνει αίτημα για αύξηση των ασφαλίστρων πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι εκεί είχαν παρασκευασθεί τα γεύματα που έστειλαν δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν καταθέσεις των υπάλληλων της ασφαλιστικής εταιρείας που αναφέρουν πως ασφαλιστικός πράκτορας στη Λαμία, ο οποίος εκπροσωπεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο, είχε υποβάλλει αίτημα να υπάρξει αύξηση στην αποζημίωση για ασφάλεια πυρός κατά 2,5 εκατομμύρια λίγες ώρες πριν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ