Καταστρέφονται παλιά δικαστικά έγγραφα αλληλογραφίας του Πλημμελειοδικείου Βόλου

1

Σημαντικές δράσεις για την αποσυμφόρηση των αρχείων του Πλημμελειοδικείου Βόλου βρίσκονται σε εξέλιξη, με την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και σύμφωνα με εισαγγελική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή προβλέπει την καταστροφή παλαιών δικαστικών εγγράφων και αλληλογραφίας που χρονολογούνται μέχρι το 2012, αφού πρώτα εξεταστούν από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Στα έγγραφα που πρόκειται να καταστραφούν περιλαμβάνονται φάκελοι και γνωματεύσεις από το 2010, δικαστικές αποφάσεις από το 2012, πιστοποιητικά φυγόδικων από το 2020, καθώς και δικογραφίες από το 2015.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη μείωση του όγκου των εγγράφων που αποθηκεύονται στους φυσικούς χώρους του Πλημμελειοδικείου, ενώ ταυτόχρονα προχωρά η ψηφιοποίηση των αρχείων, η οποία θα βελτιώσει την αποδοτικότητα του δικαστικού συστήματος.

Η διαδικασία καταστροφής έχει σχεδιαστεί με προσοχή ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσίας.

Τα έγγραφα που προορίζονται για καταστροφή έχουν προσωρινά τοποθετηθεί σε μαύρες σακούλες και βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους του Πλημμελειοδικείου, από όπου αναμένεται να απομακρυνθούν σήμερα Παρασκευή.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ