Μάρκο Μορικόνε: Με κάθε ευκαιρία μνημονεύει τη Λάρισα, τον σύλλογο και την αγάπη τους για τον maestro

IMG-c83f9ca8dbb8ef70e177ce76f871762b-V

Με κάθε ευκαιρία ο Μάρκο Μορικόνε, ο μεγάλος γιος του διάσημου maestro, μιλάει δημόσια με αγάπη και θαυμασμό για τη Λάρισα όπου γιγάντιες τοιχογραφίες απεικονίζουν τον Ένιο Μορικόνε και σκηνές από εμβληματικές ταινίες που έχει ντύσει μουσικά. Ο Μάρκο μιλάει φυσικά και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε και τον αεικίνητο πρόεδρό του Κωνσταντίνο Παπακώστα που με τις πρωτοβουλίες και κυρίως την επιμονή τους διακήρυξαν διεθνώς την αγάπη της πόλης για τον αείμνηστο συνθέτη.

Το ίδιο συνέβη και στο Μιλάνο, πριν λίγες μέρες, όταν ο Μάρκο Μορικόνε και ο Βαλέριο Καπέλι παρουσίασαν, στο Conservatorio di Musica Giuseppe Verdi, το βιβλίο τους “ENNIO MORRICONE, il genio, l ‘ uomo, il padre”. Ο Μάρκο, στο τέλος της τοποθέτησής του, αφιέρωσε δέκα λεπτά στη Λάρισα, τον σύλλογο και τους ανθρώπους του, με σχετικά πλάνα να παίζουν, παράλληλα, στη κατάμεστη αίθουσα. Άλλωστε, στο ίδιο το βιβλίο κάποιες σελίδες είναι αφιερωμένες στον σύλλογο φίλων, τα μέλη του, τις δράσεις του, τη Λάρισα και τον Κωνσταντίνο Παπακώστα που υπήρξε η ψυχή της λέσχης.

Όταν βρέθηκα στη Λάρισα ήταν τόσο αφιερωμένη στον πατέρα μου η πόλη που μου έδωσε την εντύπωση ότι με έβλεπε μέσα από τις δημοσιες τοιχογραφίες” ανέφερε ο Μάρκο Μορικόνε.

Ο σύλλογος παραμένει δραστήριος και όπως είπε, στην ΕΡΤ Λάρισας,  ο Κωνσταντίνος Παπακώστας, το 2025 έρχονται προβολές επικών ταινιών, με τις οποίες έχει συνδεθεί ο Μαέστρο, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Κινηματογραφικές ταινίες αριστουργήματα, των σκηνοθετών Τορνατόρε, Λεόνε και Παζολίνι που δεν παίχτηκαν ποτέ στις ελληνικές αίθουσες και θα προβληθούν πρώτη φορά στο πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου ENNIO MORICONNE on big screen.

Ο πρόεδρος, τα μέλη και οι φίλοι του μοναδικού αφιερωμένου στον μαέστρο συλλόγου, διεθνώς, εργάζονται, ήδη, για τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα τιμηθεί στην Ελλάδα η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Ένιο Μορικόνε το 2028.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ