Μέση Ανατολή: Επιμένουν οι ΗΠΑ ότι η πρόταση για εκεχειρία στη Χεζμπολάχ έγινε σε συντονισμό με το Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Επιμένουν οι ΗΠΑ ότι η πρόταση για εκεχειρία στη Χεζμπολάχ έγινε σε συντονισμό με το Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος επέμεινε σήμερα το απόγευμα ότι μια διεθνής έκκληση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο είχε «συντονιστεί» με το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι το Τελ Αβίβ απέρριψε αργότερα την πρόταση εκεχειρίας και ορκίστηκε να συνεχίσει να πολεμά τη Χεζμπολάχ.

«Η δήλωση ήταν πράγματι σε συντονισμό με την ισραηλινή πλευρά», δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, στους δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στην Ουάσιγκτον, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι ΗΠΑ παρουσίαζαν ως ισραηλινό σχέδιο την πρόταση Μπάιντεν για εκεχειρία στη Γάζα, ενώ ο Νετανιάχου την απέρριπτε δημόσια

Εντωμεταξύ κάθε δήλωση αξιωματούχου του Ισραήλ ακολουθεί το ίδιο μοτίβο της συνέχειας της σύγκρουσης μέχρι την ολοκληρωτική νίκη.

Για χερσαία εισβολή έκανε λόγο και ο αρχηγός της αεροπορίας του Ισραήλ μετά τον διοικητή των IDF Χερτζ Χαλέβι.

Επανάληψη του αφηγήματος της Γάζας

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ παρουσίαζαν ως ισραηλινό σχέδιο την πρόταση Μπάιντεν για εκεχειρία στη Γάζα, ενώ ο Νετανιάχου την απέρριπτε δημόσια.

Οι προσπάθειες κατάπαυσης πυρός στη Γάζα έχουν βαλτώσει καθώς το Ισραήλ έφερε νέους όρους με τους οποίους ήθελε να διατηρήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα, κάτι που απορρίπτει η Χαμάς που επιμένει ότι μπορεί να συμφωνήσει στο σχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Μπάιντεν.

Η επιμονή των ΗΠΑ για συμφωνία του Ισραήλ στην περίπτωση της συμφωνίας της Γάζας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα καθώς τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο δράσης το Ισραήλ έκοψε τις πιθανότητες εκεχειρίας.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφωνες

Αφωνες

«Κανείς δεν είναι θύμα διάκρισης στο Αφγανιστάν, το οποίο προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα» Χαμντουλάχ Φιτράτ, αναπληρωτής…