Πασοκόμετρο

Πασοκόμετρο

Παινεύοντας, όπως όλοι οι συνυποψήφιοί της, το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου θέλησε να επισημάνει ότι δεν υπάρχει «πασοκόμετρο» (αφού θύμισε πως είναι απ’ τα 18 της στο κόμμα). Η ανάγκη για τη διευκρίνιση είναι κατανοητή μετά τις φαρμακερές ερωτήσεις τύπου «Αννα, πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ έδινε μάχες;». Ωστόσο, το εργαλείο μέτρησης που μέμφεται, το χρησιμοποίησε κι η ίδια όταν απάντησε «όποιον και να ρωτήσεις στην κοινωνία, θα σου πει ότι η Διαμαντοπούλου είναι ΠΑΣΟΚ».

Υποψηφιότητα

Είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο θερμός εναγκαλισμός του με τον «ιδρυτή» του κόμματος κατά τη διάρκεια της βράβευσης του τελευταίου στην Τεχνόπολη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λοιπόν, μπορεί να εκληφθεί και ως ευλογία του συριζαϊκού τοτέμ ενόψει της αναμέτρησης. Το ερώτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι μήπως έχουν δίκιο όσοι φοβούνται ότι η ευλογία εφησυχάζει.

Χειραψία

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το Ηρώδειο είναι αδιάψευστα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαθανατίστηκε να χαιρετά διά χειραψίας με μεγάλο ενθουσιασμό τον Στέφανο Κασσελάκη – κι η γλώσσα του σώματος υποδήλωνε πως τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Εντάξει, η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας δεν έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και «πολιτικό τουρίστα» τον έχει αποκαλέσει), μια φωτογραφία όμως είναι αλήθεια, όπως έχει παρατηρήσει κι ο Γκοντάρ.

Διερεύνηση

«Οι δύο ηγέτες έδωσαν την εντολή στους υπουργούς Εξωτερικών να διερευνήσουν το έδαφος για το κατά πόσον υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για να εκκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», είπε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στη συνάντηση του έλληνα Πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο. Σε ελεύθερη απόδοση από τη φλου γλώσσα της διπλωματίας: απέχουμε πολύ ακόμη απ’ το να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να μπούμε στα βαθιά μιας ελληνοτουρκικής συζήτησης.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δύσκολη η τελευταία εβδομάδα μιας προεκλογικής καμπάνιας – και κυρίως απολύτως κρίσιμη. Ο,τι κι αν έχουν…