Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων κατά της συγχώνευσης τμημάτων

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.) Θεσσαλίας και η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων Δ. Λάρισας, αύριο, Παρασκευή, στη 1.30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το θέμα της συγχώνευσης των τμημάτων σε σχολικές μονάδες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ (Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού) συνεπείς στην αντιεκπαιδευτική τους πολιτική δε σταματούν να μηχανεύονται τρόπους και μεθοδεύσεις για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου αντιμετωπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών ως κόστος.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά έβαλαν και το πιο ευάλωτο τμήμα του μαθητικού πληθυσμού και τις οικογένειες τους. Αφού μετακινούνται μαθητές που με ειδική γνωμάτευση χρειάζονται παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη τους και συγκεντρώνονται στο ίδιο τμήμα για να μοιραστεί ακόμα και η ελλιπής παράλληλη στήριξη που υπάρχει σε περισσότερα παιδιά.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και όλων των μαθητών/τριών, όλων των παιδιών μας!»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ