Τρίκαλα: Η προστασία του δημόσιου χώρου αναδείχθηκε στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας

peripatos-kin8a

Ο δημόσιος χώρος και η προστασία του αναδείχθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024. Από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, πολίτες, εθελοντές, σύλλογοι, μαθητές και μαθήτριες, μετείχαν σε δράσεις που υλοποιήθηκαν με στόχο το να προωθηθεί η προστασία του δημόσιου χώρου ως έννοια, σε συνδυασμό με την ανάδειξη χαρακτηριστικών των Τρικάλων, όπως τα ποδήλατα, το ποτάμι, τα έργα προσβασιμότητας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

– Ποδηλατάδα στα νότια των Τρικάλων και προβολή ταινίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο (Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου)

– Ζωγραφική στο ποτάμι, αν και λόγω καιρικών μεταφέρθηκε η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο (Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου)

– Παιχνίδια κινητικότητας για μαθητές και μαθήτριες (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου )

– Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου).
Περίπατος στον Ληθαίο ποταμό, υπαίθρια γιορτή με παράσταση Καραγκιόζη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,

Σημαντικό στοιχείο για την υλοποίηση των δράσεων ήταν η συμμετοχή των πολιτών και των συλλόγων. Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων (την πρόεδρο Γωγώ Ράγια και τα μέλη Μαριάνθη Χαρίση, Δημήτρης Τσίκος, Ελένη Καράση, Καλλιόπη Κουνάβα, τη Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες των 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Εκπαιδευτήρια Σακκά, το 4ο  Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Δημήτρη Μήτραινα, τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων Κωνσταντίνο Κωστακόπουλο και το προσωπικό του Τμήματος, τα μέλη των Β΄, Ε΄, Στ΄ ΚΑΠΗ και όλους τους πολίτες.
Οι συγκεκριμένες δράσεις υλοποιήθηκαν με την ενεργή και ουσιαστική συμβολή δημοτικών υπηρεσιών, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Πολιτισμού (Δημοτικό Θέατρο και τις Αντονέλλα Χήρα και Βίκυ Ιακωβάκη, Δημοτικός Κινηματογράφος).  

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ