Γ. Ξανθούλης στο ΕΡΤNews για τη Μαρινέλλα: Το περίεργο προσόν της είναι το ένστικτο – Είναι μόνη της ένα Ολυμπιακό άθλημα

marinella

εΣε συνέντευξή του στην εκπομπή ΣΤΟΥΝΤΙΟ4 στο ERTNews, ο γνωστός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης μίλησε για τη συγκλονιστική στιγμή της αδιαθεσίας της Μαρινέλλας κατά τη διάρκεια της παράστασής της στο Ηρώδειο. Μέσα από προσωπικές του παρατηρήσεις και συναισθήματα, ο κ. Ξανθούλης περιέγραψε τη μοναδικότητα της στιγμής, τη δύναμη της τραγουδίστριας και την αγάπη που έχει δεχθεί από το κοινό της όλα αυτά τα χρόνια.

«Ξαφνικά κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει»

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθούλης, «Κάτι δεν πήγαινε καλά. Ενώ η Μαρινέλλα ξεκίνησε με μια αυτοκρατορική είσοδο στο Ηρώδειο, σχεδόν θριαμβευτική, μετά το πρώτο τραγούδι, ξαφνικά κάτι δεν πήγαινε σωστά. Καταλάβαμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα». Ο συγγραφέας εξήγησε πως η σκηνή που ακολούθησε ήταν σοκαριστική, με τη Μαρινέλλα να χρειάζεται άμεση βοήθεια. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, το κοινό χειροκροτούσε ασταμάτητα, στηρίζοντας την αγαπημένη τραγουδίστρια.

«Η Μαρινέλλα είναι άνθρωπος του ενεστώτα»

Ο κ. Ξανθούλης τόνισε τη διαχρονική παρουσία της Μαρινέλλας στη μουσική σκηνή, υπογραμμίζοντας πως «Η Μαρινέλλα είναι άνθρωπος του ενεστώτα. Πάντα σκέφτεται το τώρα, τι κάνουμε τώρα, πού πάμε τώρα». Παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, συνεχίζει με πείσμα και αποφασιστικότητα, δείχνοντας τη δύναμη και το πάθος της για τη ζωή. «Βλέπω ανθρώπους που δεν μπορώ να τους φανταστώ να είναι προσηλωμένη στα τραγούδια της Μαρινέλλας και να κάθονται να καθορίζονται από τέλος πάντων από τη συγκίνηση που προσφέρει ένα τραγούδι με τους στίχους, τη μουσική ή ακόμη και με αυτή την εκπληκτική ερμηνεία, όχι σε προσωπικότητα. Είναι μια γυναίκα που έχει διανύσει δύο αιώνες, πατάει σε δύο αιώνες πάρα πολύ σταθερά, καθόλου σαθρά, με κάποιες υποχωρήσεις, με κάποια προβλήματα. Αλλά όλα αυτά σαν να τα ξεπερνούσε. Σαν να είναι μία αθλήτρια. Καταλάβατε; Όχι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μιλάμε για άγρια αθλήματα. Η Μαρινέλλα από μόνη της είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα» κατέληξε ο κ. Ξανθούλης.

«Έχει όλη την Ελλάδα μαζί της»

Ο συγγραφέας θυμήθηκε μια ιστορική ζωντανή ηχογράφηση από το δίσκο Ρεσιτάλ, όπου μια γυναίκα από το κοινό φώναξε «Έχεις όλη την Ελλάδα μαζί σου». Με αυτό το συναίσθημα στο μυαλό, ο Γιάννης Ξανθούλης δήλωσε ότι «Η Μαρινέλλα είχε και έχει όλη την Ελλάδα μαζί της». Η εικόνα του κόσμου στο Ηρώδειο, να χειροκροτεί ασταμάτητα ενώ οι μουσικοί την βοηθούσαν να αποχωρήσει από τη σκηνή, ήταν συγκλονιστική και δείχνει την αγάπη που έχει κερδίσει μέσα από την καριέρα της.

«Η Μαρινέλλα είναι ένα γοητευτικό μυστήριο»

Καταλήγοντας, ο κ. Ξανθούλης ανέφερε πως παρά τα χρόνια που συνεργάζονται, η Μαρινέλλα παραμένει ένα γοητευτικό μυστήριο. «Ποτέ δεν έπαψα να εκπλήσσομαι από τη δύναμη και την αντοχή της. Η Μαρινέλλα είναι πάνω από τα τραγούδια της, πάνω από την όποια παραφιλολογία γύρω από το πρόσωπό της. Είναι ένας μύθος της ελληνικής μουσικής σκηνής, και η αγάπη που λαμβάνει από το κοινό της είναι αδιάκοπη».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ