“Η Γίδα”: Μία μαύρη κωμωδία για τις πρωτόγονες επιθυμίες και την… “οικογενειακή ευτυχία” που ραγίζει

I-gida

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα», σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο στο «Artbox Fargani» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με την Πολιτεία Πολιτισμού.

Όπως τόνισε ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, κατά τη διάρκεια της παράστασης αποδομείται, σε χρόνο dt, η “οικογενειακή ευτυχία” των ηρώων.

Ο… τρελός έρωτας του απόλυτα επιτυχημένου Μάρτιν για μια Γίδα φέρνει καταστροφικές συνέπειες στην οικογένεια, τα μέλη της οποία έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν είναι όλα και τόσο «τακτοποιημένα» όσο φαίνονται.

Ο Μάρτιν και η Στήβι, χρόνια παντρεμένοι, φαίνεται, μαζί με τον gay έφηβο γιο τους, να είναι η τέλεια οικογένεια, με αλληλοσεβασμό, αγάπη και έρωτα που διαρκεί στον χρόνο.

Ο Μάρτιν είναι αρχιτέκτονας που έχει μόλις βραβευτεί με το βραβείο Πρίτσκερ, ενώ παράλληλα του ανατίθεται ο σχεδιασμός ενός μεγαλόπνοου αρχιτεκτονικού σχεδίου, που κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο απόγειο ωστόσο της καριέρας του και, μέσα σε μία ιδανική οικογενειακή ζωή, ο Μάρτιν αποσυντονίζεται από τον έρωτά του για μία…γίδα, την Σύλβια, θέτοντας ερωτήματα για τις πρωτόγονες επιθυμίες και τη δύναμη των ανθρώπων πάνω στα ζώα.

“Η Γίδα”, ένα έργο γραμμένο το 2000, αποτελεί γροθιά στην «επιτυχημένη» ζωή του δυτικού ανθρώπου, δημιουργώντας εκείνες τις ρωγμές, μέσα από τις οποίες ξεπηδούν οι άλογες δυνάμεις της φύσης.

Ο Άλμπι τοποθετεί τους ήρωές του μεταξύ γελοίου και τραγικού, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τα όρια του ανθρώπου και των δυνατοτήτων του.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Η «Γίδα» του Έντουαρντ Άλμπι στο «Artbox Fargani»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ