Κάμαλα Χάρις: Διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξή της στον ουκρανικό λαό

Κάμαλα Χάρις: Διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξή της στον ουκρανικό λαό

«Η υποστήριξή μου στον ουκρανικό λαό είναι ακλόνητη», είπε σήμερα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θόκο, Κάμαλα Χάρις, στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

«Υπάρχουν ορισμένοι στη χώρα μου που υποχρέωναν την Ουκρανία να παραχωρήσουν μεγάλα τμήματα της επικράτειάς της, που απαιτούσαν από την Ουκρανία ουδετερότητα και να αποκηρύξουν τις στρατιωτικές σχέσεις με άλλες χώρες. Αυτές οι προτάσεις είναι ίδιες με του Πούτιν και δεν είναι προτάσεις για ειρήνευση. Είναι προτάσεις για συνθηκολόγηση, επικίνδυνες και ανεύθυνες», είπε η Χάρις σε μια σαφήνεια για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Σου υπόσχομαι ότι η Ρωσία δεν θα νικήσει

Πριν τη συνάντησή του με την Καμάλα Χάρις, ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει», διεμήνυσε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο, 39 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που προβλέπονται αμφίρροπες και ενδέχεται να κρίνουν εν πολλοίς τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισ. δολαρίων, χωρίς ωστόσο να ανάψει το πράσινο φως -που προσδοκούσε το Κίεβο- για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών εδαφών.

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε από την πλευρά του τη νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας η οποία -όπως είπε- θα διευκολύνει τη «νίκη» της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ