Μιχάλης Κατρίνης : Έτσι θα δώσει ο κόσμος μια τελευταία ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την πολύ κρίσιμη, όπως όλοι παραδέχονται, εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος Μιχάλης Κατρίνης από το στούντιο του Newsbomb.gr ζητώντας την ψήφο των φίλων της παράταξης, εξηγεί πως θα γίνει ξανά κόμμα εξουσίας.

Του Σωτήρη Σκουλούδη

Ανατρέχοντας στις ιστορικές αξίες και απευθύνοντας πρόσκληση τόσο προς την παραδοσιακή βάση, όσο και σε ένα διευρυμένο κοινό ψηφοφόρων, ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φιλοδοξεί υπό τη δική του καθοδήγηση το κόμμα να ξεπεράσει τη Νέα Δημοκρατία και να είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, το στέλεχος της παράταξης, θεωρεί πως ο κόσμος πια «επανασυνδέεται με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να εκπέμπει καθαρά μηνύματα».

Κι αυτό θα συμβεί με τρεις τρόπους:

Όταν το ΠΑΣΟΚ δείξει ότι είναι σαφώς διαχωρισμένο από τη Νέα Δημοκρατία, όταν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στοχεύσει στο να γίνει κυβέρνηση «κι όχι απλά να αυξήσει λίγο τα ποσοστά του» και όταν πια ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, «συγκρουόμενο με κατεστημένα συμφέροντα». «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, δεν είναι αυτός ο ρόλος και ο σκοπός του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε κόμμα εξουσίας όπως μας το κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου», προσθέτει.

Και εξηγεί: «Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το εκφράσει αυτό με ξεκάθαρο στίγμα και στόχευση, μιλώντας στην καρδιά του πολίτη». Ο κόσμος θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε ένα ΠΑΣΟΚ, που είναι… ΠΑΣΟΚ».

Και για να γίνει αυτό «στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει διεύρυνση, με μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, πράγματα που δεν έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντιθέτως έχασε και 100.000 ψηφοφόρους. Απαιτείται σύγκρουση με τις αποτυχημένες λογικές που επικρατούν σήμερα και το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει για όλα αυτά με καθαρά λόγια, εκπροσωπώντας τα λαϊκά στρώματα που είναι και ιστορικά η βάση του. Να γίνει και πάλι κίνημα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης ανέδειξε για ακόμη μια φορά, μετά τη στάση του στο πρόσφατο debate, τα εθνικά θέματα ως ύψιστη προτεραιότητα, μιλώντας με σκληρά λόγια για την πολιτική της κυβέρνησης.

«Παρατηρούμε μια αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα και τρέφουμε ψευδαισθήσεις με την πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία και την προκλητικότητά της. Η Ελλάδα ξεπλένει την Τουρκία μέσα από τη Διακήρυξη των Αθηνών. Θα ήταν αδιανόητο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μιλάει ο Ερντογάν στον ΟΗΕ για την αναγνώριση του ψευδοκράτους και μετά από μια ώρα να τον συναντάει ο Έλληνας πρωθυπουργός και να μην του λέει τίποτα για αυτό. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα γνήσιο πατριωτικό κίνημα που υπερασπίζεται τις κόκκινες γραμμές της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απευθύνοντας, τέλος, ένα κάλεσμα στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προτιμήσουν τον ίδιο για την ηγεσία λόγω των «καθαρών θέσεων» αλλά και τη συνέπεια που δείχνει προς την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια, ο Μιχάλης Κατρίνης καταλήγει: «Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τον κύκλο του και η ΝΔ φθίνει διαρκώς, το ΠΑΣΟΚ έχει μια τελευταία ευκαιρία. Είναι στο δικό μας χέρι. Δεν υπάρχει όμως χρόνος να περιμένουμε για να φθίνουν κι άλλο. Όσο δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος, ο κόσμος θα πηγαίνει σε μικρά κόμμα ή σε ψήφο διαμαρτυρίας. Η ώρα είναι τώρα».

Δείτε τη συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στο Newsbomb.gr:

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ