ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη σοβαρότητα και την αξιοπιστία. Να ανταποκριθούμε ξανά στα αιτήματα του ελληνικού λαού

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον Τ/Σ OPEN, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου (Πέμπτη 26/9/24)

Κληθείσα να αιτιολογήσει την δημόσια διατυπωμένη πολιτική αντίθεσή της στην επανεκλογή Κασσελάκη, εφόσον θέσει υποψηφιότητα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ αναφέρθηκε, χάριν συζήτησης, στην υποθετική επανεκλογή Κασσελάκη, ως καταστροφική για την πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ (παραπέμποντας παράλληλα και στην δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος): «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ό, τι φανταζόμαστε, θα έχει τελειώσει οριστικά και ο καθένας θα βάλει τον εαυτό του να μετρηθεί μέσα σ’ αυτή την εικόνα εκείνη τη στιγμή. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και θα συμβάλω όσο μπορώ η συζήτησή μας να είναι πολιτική πια. Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σοβαρότητα, στην αξιοπιστία λόγων και έργων, για να απευθυνθούμε ξανά και ουσιαστικά και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του ελληνικού λαού, που είναι και το μεγάλο επίδικο».

Στο ίδιο πλαίσιο, ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν η βουλευτής είπε: «Δεν έχω διστάσει ποτέ να πω καθαρά την άποψή μου, την εκτίμησή μου για την πορεία του κόμματος υπό την προεδρία Κασσελάκη. Στο Συνέδριο του κόμματος τον προηγούμενο Φεβρουάριο, η άποψή μου δεν εξέφρασε την πλειοψηφία στα Όργανα του κόμματος. Στην τελευταία Κ.Ε,, εκεί που υπερψηφίστηκε και η πρόταση μομφής, προφανώς πια είχε αποτελέσει άποψη της πλειοψηφίας».

Με την παρέμβαση της δημοσιογράφου ότι η πλευρά Κασσελάκη αμφισβητεί την απόφαση και μιλά για πραξικόπημα, και στη συνέχεια ότι «εκπονείται σχέδιο για να τον εμποδίσουν να κατέβει υποψήφιος» η συζήτηση επανήλθε, εκ των πραγμάτων, στην ουσία του προβλήματος της προεδρίας Κασσελάκη, την ένδεια πολιτικής και τον πλούτο παραπολιτικής. «Από πότε οι πλειοψηφικές αποφάσεις οργάνων αποτελούν πραξικόπημα;» διερωτήθηκε η Ό. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Όλο αυτό το διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης και μία ομάδα γύρω του πολιτεύτηκαν επινοώντας φανταστικούς εχθρούς και εξακολουθούν να το κάνουν και σήμερα ώστε να στηρίξουν μία θετική πρόταση υποψηφιότητας μέσω της διαδικασίας της θυματοποίησης. Όπως ανάλογα μέσω της ίδιας προσέγγισης παρερμηνεύεται η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. «Δεν δόθηκε χρόνος, δεν δόθηκαν ευκαιρίες. Δόθηκε και χρόνος, δόθηκαν και ευκαιρίες και είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα».

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για την υποψηφιότητα Φάμελλου, την χαρακτήρισε ως «υποψηφιότητα επιστροφής στην πολιτική συζήτηση», ενώ και για την υποψηφιότητα Πολάκη, σημείωσε ότι  «έχει πολιτικές θέσεις. Και με εκείνον διεξάγεται πολιτική συζήτηση» και τόνισε: «Αυτό κυρίως με ενδιαφέρει σ’ αυτή τη φάση. Να φύγουμε απ’ την απαξίωση, την παραπολιτική, την τοξικότητα, τους διχασμούς, τους φανταστικούς εχθρούς, τις απειλές, να περάσουμε πραγματικά στην ουσία, στην παραγωγή πολιτικής».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ