Υπαρξιακό ζήτημα για τους “87” να μη βρεθεί ξανά στο…

Στις 14 Απριλίου οι εκλογές για τις ευρω-υποψηφιότητες

Της Νίκης Ζορμπά

Σε μια φράση της Όλγας Γεροβασίλη συμπυκνώνεται η αντίληψη της νέας πλειοψηφίας γενικώς και των “87” ειδικώς για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ: “Αν εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά”, δήλωσε απερίφραστα χθες η αντιπρόεδρος της Βουλής και φυσική ηγέτις των “87” . 

Η απομόνωση του έκπτωτου προέδρου ώστε να μην βρεθεί ξανά στο τιμόνι του κόμματος είναι υπαρξιακής φύσεως ζήτημα για τον Κυβερνητικό-παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει πλέον η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, με τα χαρακτηριστικά που εμφάνισε χθες και ο ίδιος στο μήνυμά του- ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του: Ενωτικό κάλεσμα- παρακαταθήκη ο Αλέξης Τσίπρας και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του- “κομματική κανονικότητα” για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αξιόμαχη θέση. 

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις και τη νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου έφτανε και νέο δημοσκοπικό ράπισμα: H Metron Analysis στα ευρήματα των μετρήσεών της, εντόπισε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κατρακυλά – ξανά- στην πέμπτη θέση. 

Οι τέσσερις (;) υποψήφιοι

Προς ώρας έχουν εκδηλώσει υποψηφιότητα για τη νέα κούρσα διαδοχής, ο Παύλος Πολάκης ( χθες υπέβαλε και τυπικά τον φάκελό του στην Κουμουνδούρου – μαζί με το πόθεν έσχες του), ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Απόστολος Γκλέτσος. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης κινείται με όρους προεκλογικούς μεν αλλά υποψηφιότητα δεν έχει καταθέσει ( ούτε καν προφορικά, πέραν των περιοδειών που έχει ξεκινήσει και δηλώσεων σιβυλλικών), πυροδοτώντας σενάρια. 

Παροικούντες στην Κουμουνδούρου σε κάθε περίπτωση, εκτιμούν ότι με τις υποψηφιότητες αυτές θα κλείσει ο κύκλος των επίδοξων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλη δεν πρόκειται να εκδηλωθεί: Ούτε του ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη αλλά ούτε και του προέδρου της Κ.Ο Νίκου Παππά , ο οποίος βάσει των ίδιων πληροφοριών, το εξέταζε μεν σοβαρά ως ενδεχόμενο αλλά “δεν του βγήκε”. 

Νέες ειδήσεις από το μέτωπο αυτό δηλαδή, δεν αναμένονται. 

Οι δημοσκοπήσεις πάντως που φέρουν τον έκπτωτο από την προεδρία Κασσελάκη να παραμένει το φαβορί για επανεκλογή στις νέες εσωκομματικές κάλπες, θορυβεί την Κουμουνδούρου αναμφίβολα. Ο “συναγερμός” της Ολ. Γεροβασίλη, το αποδεικνύει. 

Από και πέρα, οι άλλες δυο υποψηφιότητες – ακόμη και του Παύλου Πολάκη δηλαδή, κρίνονται “πολιτικές” και εντός πλαισίων. 

Η “επικεφαλής των 87”, έκλεισε το μάτι στην επιλογή Φάμελλου: Γεννά την ελπίδα ότι το κόμμα θα επιστρέψει στην πολιτική συζήτηση (Open). Αποδεκτή πολιτικά και η υποψηφιότητα Πολάκη, παρότι  χωρίζει χάος με την πλειοψηφία: Στηρίζεται σε πολιτικές θέσεις . Δεν είναι εν πάση περιπτώσει εκτός πολιτικής, κατά πώς συνομολογούν ότι βρίσκεται ο αδιαμεσολάβητος.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ