Amazon: Το 73% των εργαζομένων σκέφτεται να παραιτηθεί παρά να επιστρέψει πλήρως στο γραφείο –

Amazon: Το 73% των εργαζομένων σκέφτεται να παραιτηθεί παρά να επιστρέψει πλήρως στο γραφείο - Οικονομικός Ταχυδρόμος

Όλο και περισσότερες εταιρείες θέλουν τους εργαζόμενους παρόντες στα γραφεία τους πέντε ημέρες την εβδομάδα μετά την χαλάρωση της τηλεργασίας που προκλήθηκε λόγω Covid. Σε αυτό το πνεύμα η Amazon έδωσε στους εργαζομένους της περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο για να υιοθετήσουν παρουσία στα εταιρικά γραφεία πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά ορισμένοι δεν βλέπουν να παραμένουν τόσο πολύ.

Amazon: Πώς «τελειώνει» τα meeting… πριν τα meeting

Σε μια πρόσφατη έρευνα σε 2.585 υπαλλήλους της Amazon στον ιστότοπο αναθεώρησης θέσεων εργασίας Blind, το 73% είπε ότι σκέφτεται να αναζητήσει νέα θέση εργασίας μετά το πρόσφατο σημείωμα του CEO Άντι Τζάσι που ανήγγειλε επιστροφή πλήρους απασχόλησης στο γραφείο. Οι συνομιλίες στο Blind τείνουν να είναι επικριτικές προς τους εργοδότες.

Επιπλέον, το 80% των υπαλλήλων της Amazon που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι γνωρίζουν κάποιον συνάδελφο που σκέφτεται να αναζητήσει άλλη δουλειά λόγω της ανακοίνωσης.

Πλήγμα για πλήρη επιστροφή στα γραφεία της Amazon

Αυτοί οι εργαζόμενοι της Amazon έγραψαν επίσης για το πώς η ανακοίνωση πολιτικής ήταν ένα πλήγμα στο ηθικό και ότι η αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει δυσανάλογα τους γονείς και τους πάροχους φροντίδας που επωφελούνται από την απομακρυσμένη και υβριδική ευελιξία, αναφέρει το CNBC.

Μια άλλη έρευνα από την Glassdoor διαπιστώνει ότι το 74% των εργαζομένων της Amazon «ξανασκέφτονται» το μέλλον της καριέρας τους, είτε στον τεχνολογικό γίγαντα είτε αλλού.

Οι ειδικοί λένε ότι οι αυστηρές πολιτικές παρουσίας στο γραφείο μπορεί να είναι ένας τρόπος για να πείσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα και να αποφύγουν το κόστος της απόλυσής τους.

Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι της Amazon ελπίζουν ότι η ηγεσία θα επανεξετάσει την πολιτική, η οποία απαιτεί από τους εργαζομένους να βρίσκονται στα γραφεία πέντε ημέρες την εβδομάδα, από τρεις τώρα, αρχής γενομένης από το 2025.

Οι εργαζόμενοι της Amazon είναι «έντονα δυσαρεστημένοι» με την αλλαγή πολιτικής, σύμφωνα με μια ανώνυμη έρευνα που δημιουργήθηκε από υπαλλήλους, σύμφωνα με το Fortune. Η έρευνα κοινοποιήθηκε στα κανάλια Slack της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας «απομακρυσμένης υπεράσπισης» με περισσότερα από 30.000 μέλη, της οποίας η υποστήριξη της ευέλικτης εργασίας θα μπορούσε να αλλοιώσει O τα ευρήματα.

Η ηγεσία θέλει επιστροφή

Οι δημιουργοί της έρευνας είπαν ότι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν και να μοιραστούν τα ευρήματα της έρευνας με τον Τζάσι και άλλα στελέχη «για να τους παράσχουν σαφή εικόνα για τον αντίκτυπο αυτής της πολιτικής στους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που εντοπίστηκαν και των προτεινόμενων λύσεων”, αναφέρει το Fortune.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα εργαζομένων της Amazon έστειλε ένα υπόμνημα έξι σελίδων εκφράζοντας ανησυχία στην εταιρική ηγεσία τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την επιστροφή στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά απορρίφθηκε.

Ο Τζάσι ανέφερε ότι είδε βελτιώσεις σε ολόκληρη την ομάδα ως αποτέλεσμα της υβριδικής επιστροφής της εταιρείας στο σημείωμά του που ανακοινώνει τη νέα απαίτηση πέντε ημερών: «Παρατηρήσαμε ότι είναι ευκολότερο για τους συναδέλφους μας να μάθουν, να μοντελοποιήσουν, να εξασκηθούν και να ενισχύσουν την κουλτούρα μας. Συνεργασία, καταιγισμός ιδεών , και εφευρικότητα είναι απλούστερη και πιο αποτελεσματικ,ή η διδασκαλία και η μάθηση είναι πιο απρόσκοπτη και οι ομάδες τείνουν να συνδέονται καλύτερα η μία με την άλλη».

«Αν μη τι άλλο», συνέχισε, «τους τελευταίους 15 μήνες που ήμασταν πίσω στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα ενίσχυσαν την πεποίθησή μας για τα οφέλη [της παρουσίας]».

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ