Η μαρτυρία ενός άντρα: «Η πεθερά μου με συμβούλευσε να πάρω διαζύγιο από την ίδια της την κόρη»

Η μαρτυρία ενός άντρα: «Η πεθερά μου με συμβούλευσε να πάρω διαζύγιο από την ίδια της την κόρη»

Ένας άντρας μοιράζεται με ψευδώνυμο την προσωπική μαρτυρία από τον γάμο του και τη διάλυσή του, στην οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο η πεθερά του. Όχι όμως με τον τρόπο που ίσως φανταζόμαστε: Ο «Alex Alexander», όπως υπογράφει, δέχτηκε από εκείνη τη συμβουλή να πάρει διαζύγιο από την ίδια της την κόρη.

«Πρέπει να τη χωρίσεις» ήταν, συγκεκριμένα, η ατάκα της προς τον γαμπρό της. «Δεν ήμουν ο πρώτος που είχε προβλήματα με την πεθερά του, μια έρευνα του 2022 δείχνει ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έχουν περισσότερες συγκρούσεις με τις πεθερές παρά με τη μητέρα τους. Αλλά ο λόγος που μου έλεγε να φύγω δεν ήταν γιατί με μισούσε» εξηγεί ο Alexander.

«Δεν ήμουν ο πρώτος που είχε προβλήματα με την πεθερά του, μια έρευνα του 2022 δείχνει ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έχουν περισσότερες συγκρούσεις με τις πεθερές παρά με τη μητέρα τους. Αλλά ο λόγος που μου έλεγε να φύγω δεν ήταν γιατί με μισούσε».

Ήταν μερικές εβδομάδες πριν από τον γάμο τους όταν αυτός ανακάλυψε ένα μήνυμα στο κινητό της τότε μέλλουσας γυναίκας του από τον εραστή της. Τότε, η πεθερά του τον είχε συμβουλεύσει «να μην κάνουμε τον γάμο, αλλά ό,τι χρειαζόταν να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, η οικογένειά της θα έδειχνε κατανόηση. Άρχισα να μιλάω συχνά μαζί της. Της εμπιστευόμουν πράγματα. Περισσότερα κι από ό,τι στη μητέρα μου, η οποία δεν γνώριζε τίποτα. Μια μητέρα δεν σταματά ποτέ να αγαπάει το παιδί της. Μια μητέρα, επίσης, θα στραφεί εναντίον σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε κάνει κακό στο παιδί της. Αν το έλεγα στη μητέρα μου, δεν θα τη συγχωρούσε. Ήξερα όμως ότι η πεθερά μου δεν θα σταματούσε να αγαπάει την κόρη της».

Παρά την αποκάλυψη της απιστίας, ο άντρας αποφάσισε να συνεχίσει τη σχέση τους, με την ελπίδα ότι ήταν μια παροδική κρίση. «Ίσως κατάφερνα να αντικαταστήσω τα ερείπια από τα ψέματα και την απάτη με κάτι ουσιαστικό, κάτι απτό. Έπεισα τον εαυτό μου να το πιστέψει».

Μερικές φορές όμως ό,τι πιστεύουμε απέχει από την πραγματικότητα. Έτσι, μετά τον γάμο τους, διαπίστωσε ότι η γυναίκα του συνέχιζε να έχει σχέση με άλλους άντρες.

Μετά τον γάμο τους, διαπίστωσε ότι η γυναίκα του συνέχιζε να έχει σχέση με άλλους άντρες.

Ενώ οδηγούσε με θολά τα μάτια από το κλάμα, χτύπησε το κινητό του. «Ήταν η πεθερά μου. Ίσως με ρώτησε πώς ήμουν, ίσως παρέλειψε τελείως τις τυπικότητες, δεν θυμάμαι, αλλά μια ατάκα της μού έχει μείνει. Μπορώ ακόμα να την ακούσω, τον τόνο και τις υπόνοιες από πίσω, που δεν στόχευαν εμένα αλλά την κόρη της: “Πρέπει να τη χωρίσεις”.

»Είχα περάσει μήνες λέγοντας ψέματα στον εαυτό μου. Η πεθερά μου έλεγε την αλήθεια. Τελικά, πήραμε διαζύγιο. Τα μοιράστηκα όλα με τη μητέρα μου. Όπως ήξερα ότι θα συνέβαινε, έμεινε με ανοιχτό το στόμα, άνοιξε διάπλατα τα μάτια και η γνώμη που είχε για τη γυναίκα μου άλλαξε ριζικά. […]

»Οι μαμάδες πάντα υπερασπίζονται τα παιδιά τους. Τελικά, και η πεθερά μου θα κάνει το ίδιο. Θα σταματήσει να έχει επαφή μαζί μου και θα συνεχίσει τη ζωή της. Αλλά για μια σύντομη περίοδο, του γάμου μου, μου έδωσε μια συμβουλή που δεν μπορούσα να δώσω στον εαυτό μου.

»Κάποιες φορές πρέπει να ακούς την καρδιά σου. Άλλες, τους άλλους. Γιατί όποτε ονειρεύομαι ότι ζω σε έναν φανταστικό κόσμο, είναι η γνώμη των άλλων που θα με προσγειώσει στην πραγματικότητα».

Η μαρτυρία ενός άντρα: «Η πεθερά μου με συμβούλευσε να πάρω διαζύγιο από την ίδια της την κόρη» appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ