Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – «Η δολοφονία Νασράλα ενισχύει την αποφασιστικότητά μας» λένε οι Χούθι

Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ - «Η δολοφονία Νασράλα ενισχύει την αποφασιστικότητά μας» λένε οι Χούθι

Σειρήνες ήχησαν σήμερα το απόγευμα στο κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, έπειτα από την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε, πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ένας πύραυλος που κατευθυνόταν στο ισραηλινό έδαφος αλλά αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα.

«Η δολοφονία του Χασάν Νασράλα θα ενισχύσει τη φλόγα της θυσίας, θα εντείνει τον ενθουσιασμό και θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης δήλωσαν σήμερα πως η δολοφονία χθες, Παρασκευή, από το Ισραήλ του ηγέτη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στα νότια προάστια της Βηρυτού, «θα ενισχύσει» την αποφασιστικότητά τους.

«Η δολοφονία του Χασάν Νασράλα θα ενισχύσει τη φλόγα της θυσίας, θα εντείνει τον ενθουσιασμό και θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας», ανέφεραν οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε μια ανακοίνωση λέγοντας πως ο θάνατός του θα καταλήξει «στη νίκη και την εξαφάνιση του ισραηλινού εχθρού».

Ισραήλ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Χερζτ Χαλέβι δήλωσε ότι «δύσκολες ημέρες περιμένουν» το Ισραήλ μετά την επιβεβαίωση της δολοφονίας του Νασράλα.

Ο Χαλέβι ολοκλήρωσε μια αξιολόγηση της κατάστασης στη Βόρεια Διοίκηση του Ισραήλ και δήλωσε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται σε «μέγιστη ετοιμότητα» επιθετικά και αμυντικά, προετοιμαζόμενες για πιθανά αντίποινα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και να συνεχίσουμε να πολεμάμε. Έχουμε περισσότερες αποστολές μπροστά μας σε όλα τα μέτωπα – καταστροφή των τρομοκρατικών οργανώσεων και των δυνατοτήτων τους, επιστροφή των ομήρων μας.

«Η αποστολή βρίσκεται συνεχώς μπροστά στα μάτια μας. Καθώς και η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στα βόρεια και νότια στα σπίτια τους», δήλωσε ο Χαλέβι.

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τον Λίβανο βομβαρδίζοντας τις νότιες περιοχές της χώρας και τα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ