Ισραήλ: «Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί αυτόν τον κόσμο» λένε οι IDF

Ισραήλ: «Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί αυτόν τον κόσμο» λένε οι IDF

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι χθες Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ και ένας από τους ιδρυτές της, «εξουδετερώθηκε» από τις IDF, μαζί με τον Αλί Κάρκι, τον διοικητή του Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ, και άλλους διοικητές της.

Μέχρι τώρα, ο ισραηλινός στρατός δεν είχε προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, αν και πηγές της είχαν δηλώσει από τις πρώτες ώρες μετά το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και ότι εξεταζόταν αν βρισκόταν στα κτίρια που βομβαρδίστηκαν.

Η ανάρτηση των IDF στο Χ:

«Μετά από ακριβείς πληροφορίες από τις IDF και το ισραηλινό σύστημα ασφαλείας, μαχητικά αεροσκάφη της IAF πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, το οποίο βρισκόταν υπόγεια ενσωματωμένο κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στην περιοχή Νταχίγιε της Βηρυτού. Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε ενώ η ανώτερη ιεραρχία της Χεζμπολάχ δρούσε από το αρχηγείο και οργάνωνε τρομοκρατικές δραστηριότητες κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των IDF.

Περισσότερα σε λίγο…



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ