Σκιάθος: Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”

σκιαθος1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του έργου “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”.

Το έργο αυτό, το οποίο ενισχύει το υφιστάμενο πεζοπορικό δίκτυο “Skiathos Trails”, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά του νησιού με την πολιτιστική του κληρονομιά, παρέχοντας θεματικές διαδρομές εμπνευσμένες από τις προφορικές ιστορίες των κατοίκων και ενισχυμένες με πληροφορίες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”, το οποίο υλοποιήθηκε από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας και την ΑΜΚΕ Diadrasis, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της προσβασιμότητας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πεζοπορικές διαδρομές αξιολογήθηκαν για την προσβασιμότητά τους από άτομα με αναπηρία, βάσει του “Οδηγού για Προσβάσιμες Διαδρομές στη Φύση” της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), καθιστώντας τη Σκιάθο πρωτοπόρο προορισμό στον τομέα αυτό.

Ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει με αντίστοιχες δράσεις αναδεικνύοντας τη σημασία της διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Σκιάθου. Το πεζοπορικό δίκτυο Skiathos Trails συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης με την ιστορία και τη φύση του νησιού.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ