Στοίχημα των εκλογών η μαζική συμμετοχή του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος μας η προοδευτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις...

“Το ζήτημα δεν είναι απλώς και μόνο να κρίνουμε πρόσωπα, αλλά να κρίνουμε πολιτικά σχέδια και πολιτικές πλατφόρμες των υποψηφίων”, ανέφερε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA και πρόσθεσε ότι “οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ευκαιρία για να πολιτικοποιηθεί η συζήτηση”.

Η Ράνια Σβίγκου επισήμανε: “Θα πρέπει να υπάρξει μια επιστροφή στην πολιτική συζήτηση. Ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος ακόμα στηρίζει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ,  περιμένει από εμάς, θέλει να σταματήσει μια κυβέρνηση της συγκάλυψης και της αυθαιρεσίας,  και για αυτό χρειάζεται μια ισχυρή Αριστερά, ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε “στο παράδειγμα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αίτημα των καιρών και των προοδευτικών πολιτών”.

Σε ερώτηση για το στοίχημα των εσωκομματικών εκλογών τόνισε: “το στοίχημα είναι η συμμετοχή του μεγάλου, του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προεδρική εκλογική μάχη. Όπως έγινε και το 2023, που περίπου 150.000 πολίτες ήρθαν και στήριξαν  τους υποψηφίους και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο πρέπει να γίνει και αυτή τη φορά”.

Σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ,  η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι “ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός ο οποίος με τη συμμετοχή του στις εξελίξεις, στις εκλογές, στην καθημερινή δραστηριότητα και λειτουργία του, θα διασφαλίσει  την ενότητα και την προοπτική του χώρου”.

Αναφορικά με το σε ποιους απευθύνεται η πρόσκληση για επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι “το κάλεσμα του είναι διαρκές προς τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, προς τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ είτε το 15, είτε το 19, είτε το 23”. Σημείωσε ότι υπάρχει “μια πολιτική πληγή με τη Νέα Αριστερά, αφού οι έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν 47 και έπρεπε να μείνουν τόσες”.

Αναφορικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Αλέξης Τσίπρας,   η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι  “είναι κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την ευρωπαϊκή Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ήταν ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός”. Σημείωσε ότι “δεν πρέπει να μιλάμε για αυτόν σαν να είναι ένα φάντασμα, ή σαν να έχει αποχωρήσει από την πολιτική, αφού   είναι βουλευτής, είναι ενεργός στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, και κάνει καίριες παρεμβάσεις, όπως αυτή που παρακολουθήσαμε πριν από λίγες μέρες”. Και κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθησή της   ότι “έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει και τα επόμενα χρόνια”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ