Θεσσαλία: Αγροτικό «μπλόκο» στο κυβερνητικό αφήγημα – Μαγική εικόνα τα περί αποκατάστασης της περιοχής

Θεσσαλία: Αγροτικό «μπλόκο» στο κυβερνητικό αφήγημα - Μαγική εικόνα τα περί αποκατάστασης της περιοχής

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής (27/9) οι αγρότες στη Θεσσαλία, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας, ενόσω εντός του γινόταν η σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τους νόμους Λάρισας και Μαγνησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας, επιφύλαξαν… θερμή υποδοχή στο κυβερνητικό κλιμάκιο που μετείχε στη σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του Νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες, αφού κατήγγειλαν τη «μαγική εικόνα» που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την εξέλιξη της αποκατάστασης της περιοχής έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να αποζημιωθούν πλήρως για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι περσινές πλημμύρες, για να υλοποιηθούν μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, πραγματικής προστασίας από φυσικές καταστροφές μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης του νερού και αντιπλημμυρικής θωράκισης, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους.

Στην κινητοποίηση, οι αγρότες του δήμου Αγιάς κατήγγειλαν ότι, παρότι ο δήμος τους κηρύχθηκε πλημμυρόπληκτος, έχουν αποκλειστεί από την καταβολή αποζημιώσεων.

Αντίστοιχα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας κατήγγειλαν ότι δεν έχει γίνει δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες μάλιστα δεν ανταποκρίνονται στις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί. Μάλιστα, υπάρχουν προϊόντα, όπως τα κάστανα, για τα οποία δεν δόθηκε ούτε ευρώ, όπως καταγγέλλεται.

Θεσσαλία: Ο χειμώνας θα είναι «θερμός», συνεχίζουμε τη διεκδίκηση

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι αγρότες φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την ανεπαρκή -ή καθόλου- αποζημίωσή τους για τις ανεπανάληπτες καταστροφές που υπέστησαν από το πέρασμα του Daniel, όπως καταγγέλλεται.

«Είμαστε εδώ, συμμετέχει ο αγροτικός σύλλογος Μαγνησίας. Συνάδελφοι περιμένουν αποζημιώσεις, ο χειμώνας θα είναι θερμός. Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

«Ζητάμε να αποζημιωθούμε όπως οι συνάδελφοί μας στο Πήλιο. Είχαμε τα ίδια προβλήματα. Η απώλεια παραγωγής έφτασε στο 80 και το 90%» τόνισε, από την πλευρά του, ο Χρήστος Ρήγας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μελιβοίας.

«Η ευαίσθητη παραγωγή, τα μήλα και τα κάστανα, δεν αποζημιώθηκε ποτέ» υπογράμμισε ο Γιάννης Ζαχαράκης, πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Ανάβρας.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ