Άνετη επικράτηση της ΑΕΛ με 3-0 επί του Διαγόρα Ρόδου

Πέτυχε το 2Χ2 στο AEL FC arena

Την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η ΑΕΛ που επικράτησε με  3-0  του Διαγόρα Ρόδου.

Η λαρισινή ομάδα πήρε ένα άνετο τρίποντο, πέτυχε τρία γκολ, είχε ευκαιρίες, δοκάρι και κυρίως με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ικανοποίησε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο AEL FC arena.

Mε αυτή την επιτυχία οι “βυσσινί” έκαναν το δύο στα δύο, αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την έδρα και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΛ από την αρχή της αναμέτρησης είχε την εδαφική υπεροχή και έψαξε το γρήγορο γκολ για να ξεκλειδώσει την αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 9΄ με το σουτ του Μανωλάκη που όμως δεν ανησύχησε τον Περντρέου. Στην επόμενη φάση το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη απείλησε με το σουτ του Μούργου, όμως ο Γαλάνης με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι “βυσσινί” κέρδισαν κόρνερ με την κεφαλιά του Βαφέα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Διαγόρα Ρόδου.

Όσο περνούσε η ώρα το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες των Μούργου-Κρητικού να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Ροδιτών. Αυτό το κατάφερε στο 23΄όταν η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κρητικού από τον Σταματούλα. Ο Γιάννης Πασάς ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι “βυσσινί” είχαν υπεροχή χωρίς ωστόσο να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Διαγόρα.

Στην επανάληψη ο Αλέκος Βοσνιάδης  προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Μωραϊτη-Παναγιωτίδη να παίρνουν την θέση των Μούργου-Γιαξή.

Οι “βυσσινί” μπήκαν δυνατά και έψαξαν το δεύτερο γκολ που θα “κλείδωνε” το τρίποντο. Είχαν ένα εκρηκτικό εικοσάλεπτο καθώς πέτυχαν δύο τέρματα, είχαν δοκάρι και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54΄ο Στίνα με σέντρα βρήκε τον Παναγιωτίδη που έπιασε την κεφαλιά όμως ο Γαλάνης ήταν στην σωστή θέση. Στο επόμενο λεπτό ο Κρητικός με ωραία πάσα τροφοδότησε τον Πασά που σούταρε όμως και πάλι ο κίπερ του Διαγόρα είπε όχι.

Στο 56΄ο Στίνα εκτέλεσε κόρνερ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Πασάς, η μπάλα στρώθηκε στον Μωραϊτη που με δυνατό σουτ τράνταξε η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Το δεύτερο γκολ για την λαρισινή ομάδα ήρθε τελικά με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με δυνατό σουτ του Γιάννη Πασά.

Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη δεν κατέβασε ταχύτητα αλλά έψαξε και τρίτο γκολ προσφέροντας ταυτόχρονα και θέαμα στον κόσμο. Αυτό το κατάφερε  στο 63΄ όταν ο Βίκτορ Στίνα με σουτ νίκησε τον Γαλάνη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 85΄ο Διαγόρας Ρόδου έκανε την πρώτη του ευκαιρία όταν η κεφαλιά Λιούμη έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Περντρέου.

Στο επόμενο λεπτό οι “βυσσινί” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι την ανατροπή του Ακόστα από τον Μανωλάκη, με τον διαιτητή Καλαντζή να δείχνει πως δεν υπάρχει παράβαση.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με σκορ 3-0 και τους φιλάθλους να χειροκροτούν τους παίκτες, δίνοντας ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη για την αναμέτρηση  με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΑΕΛ: Περντρέου, Παπαγεωργίου Θ.,Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσονού, Μπαριέντος(76΄Σγουρός), Γιαξής(46΄Παναγιωτίδης), Κρητικός(68΄Ακόστα), Πασάς(68΄Παπαγεωργίου Κ.), Μούργος(46΄Μωραϊτης), Στίνα

Διαγόρας Ρόδου: Γαλάνης, Σταματούλας, Δημόπουλος, Νικόλης, Μανωλάκης, Μπέργκου, Παπαδόπουλος, Σαπουντζής, Τσιαντούλας, Κοκκίνης, Λιούμης

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ