Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον απολογισμό του πρωθυπουργού: Η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει σύντομα να λάβει τέλος

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον απολογισμό του πρωθυπουργού: Η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει σύντομα να λάβει τέλος

Κριτική στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της Κουμουνδούρου να εύχεται στον πρωθυπουργό «άμεση επιστροφή στην πραγματικότητα, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει το θέμα της ψήφου των αποδήμων, «το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα», την πορεία των εθνικών θεμάτων και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα στοιχεία του κυβερνητικού έργου, το μαύρο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων καμένων στρεμμάτων από το 2019 ως σήμερα.

«Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά

«Ο κ. Πρωθυπουργός ξεκίνησε το εβδομαδιαίο απολογιστικό του σημείωμα με το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η κα Ασημακοπούλου έχουν καταδικαστεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μάλιστα τους επέβαλε και πρόστιμα.

Ενημέρωσε άραγε ο κ. Μητσοτάκης την ομογένεια για το πού κατέληξαν τα προσωπικά τους δεδομένα; Ποιοι τα χρησιμοποίησαν παράνομα και εν αγνοία των αποδήμων, με σκοπό την ενίσχυση της προσωπικής τους προεκλογικής καμπάνιας αλλά και της ΝΔ;  Έδωσε ο κ. Μητσοτάκης τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί;

Είμαστε σίγουροι πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έκανε!

Όσο για το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα που όπως λέει βρήκε, ελπίζουμε αυτό να μην αφορά στις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες έχουν υπερβεί τα 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πιστεύουμε ότι κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους μελλοντικούς επενδυτές για τις μεγάλες καθυστερήσεις, την αδιαφάνεια στις αξιολογήσεις, αλλά και για το… ασφαλές περιβάλλον που δημιουργεί το Μέγαρο Μαξίμου είτε μέσω παρακολουθήσεων των αντισυμβαλλόμενων, είτε μέσω πιέσεων και διαγραφών από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα όποιου βουλευτή ζητά ενημέρωση για την πορεία των έργων.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην πορεία των εθνικών θεμάτων και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επαναλαμβάνουμε ότι αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο, ώστε να απαντηθούν και θεσμικά τα όσα είδαμε να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Το μέλλον της Κύπρου, οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου αφορούν τον ελληνικό λαό.

Κυβερνητικό έργο

Ως προς τα υπόλοιπα στοιχεία του κυβερνητικού έργου στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το αντίθετο των λεγομένων του. Τελικά, είτε βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είτε στην Αθήνα, δεν αντιλαμβάνεται τα απτά καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Ούτε στην Υγεία, ούτε στο συνταξιοδοτικό, ούτε στην Παιδεία, ούτε στην ακρίβεια. Πολύ περισσότερο στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας, στην πυροπροστασία και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το 50% των νέων συμβάσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έπεσε κάτω ακόμη κι από αυτή της Βουλγαρίας. Οι πενιχρές αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, θα απορροφηθούν αυτόματα από τον πληθωρισμό τροφίμων και από την ακρίβεια. 7 στους 10 πολίτες δεν βλέπουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους ποτέ χρήματα περισσότερα από 1.000€.

Με λύπη, τέλος, θυμίζουμε το μαύρο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων καμένων στρεμμάτων από το 2019 ως σήμερα και ότι φέτος, αφού τα προηγούμενα χρόνια καιγόταν ανελέητα η Αττική, οι φωτιές έφτασαν μέχρι το Χαλάνδρι και τον αστικό  ιστό της πρωτεύουσας. Όσο δε για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ και τα 160 πυροσβεστικά που θα παραληφθούν πριν την έναρξη της περιόδου του 2025 φαίνεται πως «ξεχνά» ότι από τα περίπου 3.600 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, 500 είναι άνω των 30 ετών και περίπου 1.500 άνω των 20 ετών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και το κόστος της συντήρησής τους. Αλίμονο αν αυτή είναι η ανανέωση που θα μας σώσει από την καταστροφή του χρόνου!

Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ειλικρινά σας ευχόμαστε άμεση επιστροφή και στην πραγματικότητα, μετά και την επιστροφή σας από τη Νέα Υόρκη».​

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ