Ο κόσμος της Αριστεράς και του Κέντρου βλέπει στο ΠΑΣΟΚ μια…

Ο κόσμος της Αριστεράς και του Κέντρου βλέπει στο ΠΑΣΟΚ μια...

“Τα δύσκολο είναι πίσω μας. Το δύσκολο ήταν να ξεφύγουμε από τα ψευτοδιλήμματα και τις μυλόπετρες του δικομματισμού. Τώρα που δεν υπάρχουν πια, ο κόσμος της Αριστεράς και του Κέντρου αντιλαμβάνεται ότι έχει πια πρωταγωνιστική επιλογή”διαμήνυσε απόψε από το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στην Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι με τον κόσμος της παράταξης έγινε  το πρώτο βήμα και μαζί θα κάνουν το επόμενο άλμα.

“Τελικά, υπάρχει κάποιος για να κερδίσει τον Μητσοτάκη; Είμαι δυόμισι χρόνια Πρόεδρος. Πείτε μου μια ήττα της Νέας Δημοκρατίας που της επέφεραν ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Κασσελάκης, για να σας πω πόσες ήττες έχει η Νέα Δημοκρατία από εμάς. Από το καλοκαίρι του 2022 με τις υποκλοπές, που για να σώσει την καρέκλα του ο κ.Μητσοτάκης θυσίασε τον ανιψιό και τον διοικητή της ΕΥΠ, μέχρι την πρόταση δυσπιστίας για  τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, που θυσίασε πάλι τους δύο στενότερους συνεργάτες του. Όσες φορές έχει εκτεθεί η Νέα Δημοκρατία, είναι πάντα μετά από πρωτοβουλία μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Επανέλαβε ότι όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι οφείλουν να ανταποκριθούν στην ηθική δέσμευση ενότητας και να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές.

“Περιμένω την επόμενη ημέρα να είναι όλοι υποψήφιοι, -όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα-, στα εθνικά μας ψηφοδέλτια. Όποιος φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να μην φιλοδοξεί να γίνει βουλευτής του” ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

“Δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει αμφίπλευρη διεύρυνση αξιακά, χωρίς κανέναν συμβιβασμό με τον οποιοδήποτε τυχοδιώκτη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακολουθώντας τον δρόμο του ήθους, της συνέπειας και της αξιοπιστίας” πρόσθεσε.

Ενώπιον των συμπατριωτών του δεν έλειψαν οι αναφορές σε πιο προσωπικό τόνο. “Ήμουν στο κέντρο της παράταξης, αλλά στο περιθώριο της εξουσίας. Δεν έχω κάνει ούτε ένα λεπτό υπουργός, ένα δευτερόλεπτο στο κράτος. Αλλά ήμουν πάντοτε στο επίκεντρο των εξελίξεων. Υπηρέτησα την παράταξη ως γραμματέας, ως ευρωβουλευτής, ως βουλευτής και ως πρόεδρος. Με τιμήσατε και πραγματικά χαίρομαι που αυτή η ιδιαίτερη τιμή έγινε με έναν πιο ισχυρό τρόπο από την πατρίδα μου την Κρήτη. Και θέλω να σας πω ότι η τιμή που κάνατε το 2021, μου έδωσε ένα τεράστιο χρέος στις πλάτες μου. Νομίζω ότι κάναμε τα πρώτα βήματα. Δεν είμαστε κόμμα – συμπλήρωμα. Είμαστε πια κόμμα που μπορεί να ενώσει και το Κέντρο και την Αριστερά, με σύγχρονο τρόπο προοδευτικό και πατριωτικό τρόπο, με νέα πρόσωπα, με ήθος, με αγώνα, με συγκρούσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή” περιέγραψε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στα ελληνοτουρκικά με φόντο τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και το “παράθυρο λύσης” για το οποίο υπάρχουν διαρροές από μέρους της κυβέρνησης.

“Πού είναι τα “ήρεμα νερά”; Στην Κάσο; Στα πρώτα βήματα εφαρμογής του τουρκολιβυκού συμφώνου; Στην Κύπρο; Που τη μέρα που πήγαμε για να τιμήσουμε τους ήρωες μας, 50 χρόνια από τον Αττίλα, ο κ. Ερντογάν από τα κατεχόμενα έκανε λόγο για  “ειρηνευτική επιχείρηση”; Ή από το βήμα του ΟΗΕ, λίγες ώρες πριν δει τον κ. Μητσοτάκη, που έθεσε ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους; Ή πριν από μερικούς μήνες, πάλι πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας μας, όταν μετέτρεψε τη Μονή της Χώρας σε τζαμί; Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε σε όλα αυτά τα θέματα με ατζέντα. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας είναι σε ένα πολύ κρίσιμο γεωπολιτικό σημείο. Πρέπει να είμαστε και υπεύθυνοι και σοβαροί απέναντι στην Τουρκία, γιατί δεν υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική. Είναι μια χίμαιρα” κατέληξε.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ME 3 ΕΥΡΩ

ME 3 ΕΥΡΩ Βασικοί κανόνες της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που κάποιος έχει μπερδευτεί:…