Υπουργείο Παιδείας: Απουσίες μαθητών και εκδρομές – Τι αλλάζει;

Υπουργείο Παιδείας: Απουσίες μαθητών και εκδρομές - Τι αλλάζει;

Πολύς λόγος έχει γίνει από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς για το θέμα των απουσιών, δεδομένου ότι επανήλθε η διάκριση δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων.

Ήδη γνωρίζουμε  ότι οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα. Όσοι μαθητές ξεπερνούν το όριο των 50 απουσιών μένουν στην ίδια τάξη ενώ το ίδιο ισχύει όταν ξεπερνούν τις 114 απουσίες και οι άνω των 50 εξ αυτών δεν είναι δικαιολογημένες.

Με νέα απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει τι ισχύει σε εκδρομές και απουσίες για όσους προκαλούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι απουσίες στις εκδρομές

Όπως ξεκαθάρισε του υπουργείο Παιδείας η παράγραφος 6 του άρθρου 20 αντικαθίσταται ως εξής:

«Απουσία μαθητή/τριας από περίπατο χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής του. Σε περίπτωση που, κατά την πλήρως αιτιολογημένη κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, η συμμετοχή του/της μαθητή/τριας στον περίπατο ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατη, οι απουσίες αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη στον χαρακτηρισμό φοίτησης. Στις εκδρομές στις οποίες δεν συμμετέχουν οι μαθητές/τριες χωρίς όμως να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικά διαμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή δεν συμμετέχουν σε σχολικές δραστηριότητες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία υπουργική απόφαση, οι απουσίες καταχωρίζονται ως αδικαιολόγητες απουσίες».

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φταίνε για όλα οι Ρομά;

Φταίνε για όλα οι Ρομά;

«Σταμάτησα το σχολείο! Παντρεύτηκα. Έκανα παιδιά. Έπρεπε να βρω τρόπο να συντηρήσω την οικογένειά μου». Τα…

FORMediaTV: Πρεμιέρα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις δυο το μεσημέρι και καθημερινά 14:00-17:00 «Κοίτα να δεις»