8 ασκήσεις stretching που θα αναβαθμίσουν την ερωτική σας ζωή

8 ασκήσεις stretching που θα αναβαθμίσουν την ερωτική σας ζωή

Η ευλυγισία είναι απαραίτητο συστατικό του καλού σεξ και το stretching είναι τη λύση.

Ο υπερβολικά καθιστικός τρόπος ζωής δεν δημιουργεί απλώς προβλήματα στην πλάτη και τα μάτια αλλά και στη σεξουαλική μας ζωή. Οι personal trainers θα είναι οι πρώτοι που θα σας πουν πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε ποτέ το stretching πριν και μετά την προπόνηση για την πρόληψη τραυματισμών. Ωστόσο το σεξ που είναι κατά κάποιον τρόπο μορφή γυμναστικής δεν ευνοείται από ένα άκαμπτο σώμα καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ποικιλίας στις στάσεις, ενώ μπορεί να καταλήξει σε τραυματισμούς. Επιπλέον το stretching βοηθά σημαντικά στην αποφόρτιση από την πίεση και το άγχος (αν υπάρχουν) πριν από το σεξ. 

Με μερικές εύκολες ασκήσεις ωστόσο μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες τραυματισμού ενώ αυξάνεται σημαντικά η σεξουαλική σας απόδοση. 

1. Η στάση της γάτας

Συνίσταται για: Χαλάρωση του πυελικής χώρας

Γιατί λειτουργεί: Η sex coach Rachel Gelman αποκαλεί αυτή τη πόζα “go-to” γιατί σας βοηθά να χαλαρώσετε την πυελική χώρα και το νευρικό σας σύστημα πριν από το σεξ. “Για άτομα που αισθάνονται πόνο με το σεξ, η προώθηση της χαλάρωσης της πυελικής περιοχής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και η ηρεμία του νευρικού συστήματος μπορεί επίσης να είναι ευεργετική”.

2. Αναποδογυρισμένο μωρό

Συνίσταται για: Όλες τις στάσεις

Γιατί λειτουργεί: Ο στόχος αυτών των διατάσεων είναι να χαλαρώσετε και το Happy Baby είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτό. Θα χαλαρώσετε ολόκληρο το πάνω μέρος του σώματός σας, ενώ θα αισθανθείτε ένα απαλό τέντωμα στην πλάτη, τη βουβωνική χώρα, τα πόδια και τους γοφούς σας, απελευθερώνοντας την ένταση στην πυελική σας χώρα. Αυτή η διάταση (και όλες οι άλλες που αναφέρονται εδώ) πρέπει να είναι ήπια και εντελώς ανώδυνη.

3. Cat – cow stretch

Συνίσταται για: Doggy Style

Γιατί λειτουργεί: Ενθαρρύνει τη σταθερότητα των χεριών και των ώμων για εσάς, αλλά θα παρέχει επίσης ένα νέο εύρος κίνησης στους γοφούς σας όσο περισσότερο το εξασκείτε. H διάταση κάνει επίσης τη λεκάνη να κινείται και βοηθά την προώθηση της ροής του αίματος και της ευαισθητοποίησης στη λεκάνη και τους γοφούς. 

Bonus Sex Tip! Μπορείτε ελεύθερα να δοκιμάσετε μια τροποποίηση της άσκησης, γέρνοντας ελαφρά τη λεκάνη σας πάνω και κάτω την επόμενη φορά που θα είστε σε doggy style με τον σύντροφό σας για να ταράξετε τον κόσμο του…

4. Frog Stretch

Συνίσταται για: Σχεδόν κάθε πόζα, κυρίως αυτές που απαιτούν τέντωμα ποδιών

Γιατί λειτουργεί: Το frog stretch θα ανοίξει τους γοφούς και θα φέρει χαλαρότητα στους προσαγωγούς μύες, επιτρέποντάς σας να ανοίγετε τα πόδια σας περισσότερο, λέει η Nehra. Εκτός από τα οφέλη ευελιξίας, αυτή η στάση θα πυροδοτήσει τους μύες του πυρήνα και τους γλουτούς που είναι πάντα καλό να είναι γυμνασμένοι γενικά και ειδικά για το σεξ.

5. Wide Squat

Συνίσταται για: Στάσεις στις οποίες η γυναίκα είναι από πάνω

Γιατί λειτουργεί: Αυτή η κίνηση είναι κατάλληλη για όσες γυναίκες θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Με συχνότητα εκτέλεσης δέκα φορές την εβδομάδα βελτιώνει την ευελιξία και ενισχύει τη δύναμη των μηρών, είπε ο Sant.

6. Anjaneyasana 

Συνίσταται για: Οποιαδήποτε θέση! Είναι μια θέση που δεσμεύει σωστά την πυελική σας χώρα, ώστε να έχετε αυτή την αίσθηση συμπίεσης κατά τη διάρκεια του σεξ, λέει η Bizzie Gold, δασκάλα γιόγκα, ειδικός στην προσωπική ανάπτυξη και ιδρύτρια της Buti Yoga.

Γιατί λειτουργεί: Εκτός από την ενίσχυση του πυελικού εδάφους, αυτή η στάση ανοίγει τους γοφούς. Επιπλέον, οι γιόγκι θεωρούν ότι η anjaneyasana “ανοίγει την καρδιά” κάτι το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση αυτής της πολύ συνηθισμένης καμπουριασμένης στάσης λόγω του χρόνου που αφιερώνετε στο γραφείο. Το άνοιγμα της καρδιάς είναι επίσης σημαντικό για την ενίσχυση του αισθησιασμού. Η εμπειρία πλήρους έκτασης του κέντρου της καρδιάς σας βοηθά να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας.

7. Στάση της φώκιας

Συνίσταται για: Όταν δοκιμάζετε μια νέα στάση

Γιατί λειτουργεί: Αυτή η κίνηση τεντώνει την μπροστινή καμπύλη της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Αν χρησιμοποιείτε πολύ το κάτω μέρος της πλάτης σας κατά τη διάρκεια του σεξ, φροντίζοντας το κάτω μέρος της πλάτης να είναι προετοιμασμένο για δραστηριότητα θα αποτρέψετε τυχόν τραβήγματα μυών ή ντροπιαστικές στιγμές.

8. Hip Lift

Συνίσταται για: Όταν κατεβαίνετε “χαμηλά. Αν θέλετε να το κάνετε σωστά, χρειάζεστε ακόμα δυνατούς γλουτούς και οπίσθιους μηριαίους για να σηκώνετε και να ωθείτε σωστά.

Γιατί λειτουργεί: Η ανύψωση του ισχίου είναι μια καλή άσκηση για την ενίσχυση των κυρίων κοιλιακών μυών. Είναι λιγότερο επιβαρυντική για την πλάτη από κάποιες δύσκολες ασκήσεις κοιλιακών.

 

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ