ΑΑΔΕ: Η Σοφία Ζήση εξελέγη Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών –

ΑΑΔΕ: Η Σοφία Ζήση εξελέγη Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς η Σοφία Ζήση, Γενική Διευθύντρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, εξελέγη στον ρόλο της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών (ECHA). Η Σοφία Ζήση εξελέγη για να ηγηθεί του έργου του Οργανισμού τα επόμενα χρόνια, μετά από ψηφοφορία των μελών του Συμβουλίου.

Η Γενική Διευθύντρια της ΑΑΔΕ διαδέχεται τον Paul Krajnik από το Αυστριακό Υπουργείο Γεωργίας, Δασοκομίας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτων, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος για δύο πλήρεις θητείες.

ΑΑΔΕ: Στέλνει 80.000 «κλήσεις» για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, συνεχάρη την Σοφία Ζήση, τονίζοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεθνή αυτή διάκριση, που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, η οποία συντελείται από την Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Paul για το έργο του ως επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου και την παροχή μιας υγιούς βάσης για τη συνέχιση των υψηλών επιδόσεων του ECHA, μεταξύ άλλων με την υιοθέτηση της στρατηγικής 2024-2028. Στο νέο μου ρόλο, ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να βοηθήσω τον ECHA να συμβάλει στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για τη χημική ασφάλεια και να επιτύχει τους στρατηγικούς του στόχους. Η κοινή εμπειρογνωμοσύνη, οι πόροι και η συντονισμένη δράση θα είναι σημαντικά για το μέλλον, υπό το πρίσμα της διευρυνόμενης εντολής του ECHA», αναφέρει σε δήλωσή της η Σοφία Ζήση.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ