Χεζμπολάχ: Είμαστε προετοιμασμένοι για μια χερσαία εισβολή

Χεζμπολάχ: Είμαστε προετοιμασμένοι για μια χερσαία εισβολή

Το πρώτο μήνυμα της Χεζμπολάχ προς τον λαό του Λιβάνου και το Ισραήλ ήρθε από τον υπαρχηγό της οργάνωσης, Ναΐμ Κασέμ.

«Η Χεζμπολάχ διατηρεί τις στρατιωτικές της δυνατότητες», είπε ο Κασέμ «παρά την έκρηξη των βομβητών και τη δολοφονία του ηγέτη της», στην πρώτη ομιλία της οργάνωσης μετά τη δολοφονία Νασράλα.

Ο υπαρχηγός της οργάνωσης δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τον αγώνα σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και για την υπεράσπιση του Λιβάνου παρά τις «σφαγές του Ισραήλ».

«Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του Χασάν Νασράλα» είπε ο Κασέμ και τόνισε ότι είναι προετοιμασμένοι για την προαναγγελθείσα χερσαία εισβολή του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ διαπράττει σφαγές με την υποστήριξη των ΗΠΑ», δήλωσε ο Κασέμ κάνοντας λόγο για επιθέσεις σε αμάχους, υγειονομικούς, χωριά και πόλεις του Λιβάνου.

«Για τις οικογένειές μας και τους αγαπημένους μας, ξέρω ότι η θυσία είναι μεγάλη. Και ο εχθρός δουλεύει σε δύο κατευθύνσεις. Επιτίθεται στις στρατιωτικές δυνατότητες και στους ηγέτες της αντίστασης και ταυτόχρονα χτυπάει τις πόλεις, τα χωριά και τους πολίτες, για να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της αντίστασης και του λαού», υπογράμμισε.

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δεν ανακοίνωσε τώρα ποιος θα διαδεχτεί τον Νασράλα αλλά είπε ότι αυτό θα γίνει σύντομα καθώς η οργάνωση έχει αναπληρωτές διοικητές που μπορούν να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η οργάνωση έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα αλλά φάνηκε σίγουρος ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια.

«Έχουμε θυσιάσει πολλά μετά τις επιχειρήσεις με τους βομβητές, τη δολοφονία των διοικητών και του ηγέτη μας. Αν αυτό είχε συμβεί οπουδήποτε αλλού, αυτές οι οργανώσεις θα κατέρρεαν, αλλά εμείς όχι. Συνεχίζουμε παρά τους πόνους και τις θυσίες. Συνεχίζουμε επειδή έχουμε την ελπίδα και εμπιστευόμαστε τον Αλλάχ ότι θα νικήσει».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν τη Χάιφα και άλλες πόλεις μακριά από τα σύνορα. «Χρησιμοποιούμε σήμερα τις ελάχιστες προσπάθειες από την πλευρά μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «είμαστε αρκετά ισχυροί και θα «τρελάνουμε» τους Ισραηλινούς, γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν θα μπορέσουν να φτάσουν και να χτυπήσουν και να πλήξουν τις στρατιωτικές μας δυνατότητες».

Αναφερόμενος στον λαό του Λιβάνου, ο Κασέμ είπε ότι αυτή τη στιγμή «πρέπει να κάνουμε υπομονή. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Αλλά τα εργαλεία και ο εξοπλισμός είναι εκεί».

«Θα νικήσουμε, όπως ακριβώς νικήσαμε στην αντιπαράθεσή μας με το Ισραήλ το 2006», είπε ο Κασέμ κλείνοντας την ομιλία του.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ