Επανεμφάνιση Κασσελάκη με αναφορές σε Τσίπρα- Ίντριγκες χωρίς τέλος στην…

Ο Κασσελάκης δηλώνει πως ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός, "αποχαιρετά" Τσίπρα...

Της Νίκης Ζορμπά

Στάγδην προχωρά προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, φροντίζοντας πάντως ακόμη να κρατά “πέπλο” μυστηρίου για τις πραγματικές προαιρέσεις του. 

Ίντριγκας συνέχεια

Είναι ενδεικτικό του χάους ότι ακόμη και σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο “Documento”, δημιουργήθηκε ζήτημα ακόμη και με την ιδιότητα που συνόδευσε την υπογραφή του: 

Στο κείμενο που γνωστοποιήθηκε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, η υπογραφή στο κλείσιμο του άρθρου του ήταν :Στέφανος Κασσελάκης άνευ άλλης ιδιότητας ενώ στην αρχική πηγή, ήτοι το έντυπο, η υπογραφή ανέφερε “πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”. 

Νέος κύκλος “ίντριγκας” ξεκίνησε για την ιδιότητα του πρώην  προέδρου που ανέφερε στο κλείσιμο του άρθρου της η εφημερίδα: Για να υπογράφει ως πρώην πρόεδρος σημαίνει ότι αποδέχεται την απόφαση της ΚΕ άρα την έκπτωσή του άρα αυξάνονται και οι πιθανότητες να κυλήσουν ευθύγραμμα τα γεγονότα πέριξ της υποψηφιότητάς του. 

Αμ δε. 

Το Μέσο, στην ηλεκτρονική του έκδοση, προχώρησε σε διευκρίνιση πως για την αναγραφή της ιδιότητας του ως πρώην προέδρου, η ίδια φέρει την ευθύνη καθώς ήταν επιλογή του σύμφωνα “μετά τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν αποτελεί δική του επιλογή”. 

Επιστροφή στο μηδέν κοινώς, για το “σίριαλ” της υποψηφιότητας Κασσελάκη, η οποία, βάσει πληροφοριών πιθανώς και να ανακοινωθεί εντός αυτής της εβδομάδας ( την Τετάρτη). Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας από την επίσημη κατάθεσή της, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. 

Η διορία για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ( με τα απαιτούμενα έγγραφα κλπ) λήγει στις 24 Οκτωβρίου και παραμένει άγνωστο εάν πράγματι ο Στ. Κασσελάκης φθάσει έως την Κουμουνδούρου για να υποβάλει τον φάκελο, ακόμη και αν προφορικά την έχει ανακοινώσει. 

Για την ώρα πάντως, δεν είμαστε ακόμη εκεί. 

Στο άρθρο του, ο έκπτωτος πρόεδρος, αναλύει γιατί δεν θα κάνει δικό του κόμμα και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για αυτόν  μονόδρομος, δηλώνοντας “στρατιώτης” ενώ προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, με σωρεία θετικών αναφορών για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Εν κατακλείδι όμως, επιμένει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε στις εκλογές του 2019 την εντολή “άλλαξέ τα όλα” την οποία δεν κατάφερε να υλοποιήσει λόγω της …εσωκομματικής γραφειοκρατίας και των φραξιών αλλά ο ίδιος, ως ..συνέχειά του, αυτό είναι που έχει αποφασίσει να πράξει. 

Πολάκης και Φάμελλος

Ο Παυλος Πολάκης άρχισε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία, από τον τόπο του , εξυπακούεται και φρόντισε αφενός να τονίσει τον απολύτως θεσμικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκε για την εκδήλωση και υποβολή της υποψηφιότητάς του αλλά και να επαναλάβει πιο αναλυτικά το “mea culpa ” του σχετικά με τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στις αξιοσημείωτες αναφορές του , η ατάκα: “Κουράστηκα να κουβαλώ νερό στο μύλο ανθρώπων που αποδείχτηκαν πιο μέτριοι από μένα. Και είπα να βγω μπροστά”. Είναι βέβαιον ότι απηχεί στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αποκλείεται να απηχεί και στον ..πρώην. Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα εξάλλου, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, είχε λάβει ακραία τροπή και ουδέποτε αποκαταστάθηκαν. 

Με πιο αργούς ρυθμούς ( προσεκτικούς σε κάθε περίπτωση) κινείται για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Μπήκε τελευταίος στην κούρσα διαδοχής, ως σηματωρός του παραδοσιακού – κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, με ξεκάθαρο στίγμα: Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ητοι, απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους του 2019, την παλιά βάση του ΣΥΡΙΖΑ, να γυρίσει σπίτι της. 

Στην φάση της Οργάνωσης βρίσκεται ο Σ. Φάμελλος ( επιτελείου, στρατηγικής κλπ) και αν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι άλλη υποψηφιότητα δεν θα εκδηλωθεί , γύρω του θα συσπειρωθεί ο “όλος ΣΥΡΙΖΑ”, ακόμη και απρόθυμα, σε ορισμένες των περιπτώσεων.

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ