Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή του δρόμου Βόλου-Μακρινίτσας μέσω Κουκουράβας

IMG_5463

Το έργο ανακατασκευής του δρόμου Βόλου – Μακρινίτσας, μέσω Κουκουράβας, ξεκινά επιτέλους, έναν χρόνο μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις διπλές πλημμύρες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου. Σήμερα, Δευτέρα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός εδώ και έναν χρόνο, με προειδοποιητικές πινακίδες να έχουν τοποθετηθεί τόσο στη Μπράνη της Μακρινίτσας όσο και στο σημείο που ξεκινά από τον Βόλο προς Κουκουράβα, προειδοποιώντας τους οδηγούς για τους κινδύνους. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μακρινίτσας αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εναλλακτική διαδρομή μέσω Πορταριάς, καθώς η κατάσταση του δρόμου είναι εξαιρετικά άσχημη. Παρά τις απαγορεύσεις, ορισμένοι οδηγοί συνεχίζουν να διασχίζουν τμήματα του δρόμου με δική τους ευθύνη, αντιμετωπίζοντας ρίσκο λόγω των ζημιών που άφησαν οι πλημμύρες.

Οι πληγές που προκάλεσαν οι πλημμύρες είναι εμφανείς κατά μήκος της διαδρομής. Σοβαρές φθορές, ρωγμές, και διαβρώσεις έχουν καταστήσει το οδόστρωμα επικίνδυνο, με ολόκληρες λωρίδες κυκλοφορίας να έχουν καταρρεύσει. Τα στηθαία ασφαλείας λείπουν, ενώ φερτά υλικά και καταρρεύσεις τοιχίων προσθέτουν στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι τολμούν να περάσουν από εκεί.

Η μελέτη για το έργο εγκρίθηκε τον Ιούλιο από τη Δημοτική Επιτροπή Βόλου, μετά την ανάθεση που έγινε τον Μάιο, και πλέον όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Ο ανάδοχος που προέκυψε από τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέσω διαπραγμάτευσης, θα αναλάβει να επιλύσει τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη μελέτη. Τα τεχνικά έργα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των αγωγών που υπερχείλισαν, των φρεατίων και των αγωγών που βουλώθηκαν, καθώς και των σοβαρών διαβρώσεων και των ζημιών στο πλάτος του δρόμου. Οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν σε δέκα κρίσιμα σημεία της διαδρομής, θα τοποθετηθούν πάσσαλοι, θα γίνουν τεχνικά έργα και τοίχοι αντιστήριξης.

Επιπλέον, ολόκληρο το μήκος της οδού θα ανακατασκευαστεί, με την αποκατάσταση της οδοστρωσίας και του ασφαλτικού τάπητα. Στα έργα περιλαμβάνονται επίσης τριγωνικές τάφροι, ερείσματα και κατάλληλη σήμανση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων. Σημαντική επίσης είναι η αποκατάσταση του δικτύου ακαθάρτων, το οποίο διέρχεται κατά μήκος της οδού.

Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το ΕΠΑ – ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι το δεύτερο μεγάλο έργο οριστικής αποκατάστασης που δρομολογείται στην περιοχή μετά τις πλημμύρες, με στόχο τη σταθεροποίηση και τη διασφάλιση της κυκλοφορίας σε έναν βασικό οδικό άξονα.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ