Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Θρήνος για τους δύο νεκρούς εθελοντές – Πατέρας τριών παιδιών ο ένας

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Θρήνος για τους δύο νεκρούς εθελοντές - Πατέρας τριών παιδιών ο ένας

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κορινθία για τους δύο άνδρες, που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που μαίνεται από χθες (30/9) και από το Ξυλόκαστρο έφτασε στο Δερβένι.

Οι σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένες σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, περικυκλώθηκαν από τη φωτιά την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ο ένας ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιόλη, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο.

«Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε», εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας νωρίτερα στο ΕΡΤNews για τους δύο νεκρούς.

«Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι», τόνισε.

«Μπλέξανε στη φωτιά. Χθες, 9:00 η ώρα το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Προσπαθούσαν να τους βρουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχει καλό σήμα στην περιοχή», συμπλήρωσε.

«Ο αδελφός μου άφησε πίσω του τρία παιδιά, ενώ ο άλλος άντρας θα αποκτούσε το τρίτο του παιδί σε 20 ημέρες»

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά».

Η αδελφή ενός από τα θύματα μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν από τις 9:00 το βράδυ, όταν οι δύο άντρες θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, δεν υπήρχε καμία οργάνωση στην αναζήτηση, με αποτέλεσμα να μη γίνουν προσπάθειες εντοπισμού τους.

«Ο αδελφός μου άφησε πίσω του τρία παιδιά, ενώ ο άλλος άντρας θα αποκτούσε το τρίτο του παιδί σε 20 ημέρες», πρόσθεσε με θλίψη.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Το βίντεο που έστειλε 0 40χρονος πριν περικυκλωθεί

Λίγο πριν ο 40χρονος χάσει τη ζωή του έστειλε ένα βίντεο στους συγγενείς του. Σε αυτό φαίνεται ότι τους περικύκλωσαν οι φλόγες και υπήρξε αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 35χρονος και ο 40χρονος πήραν τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας. Αν και στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη, οι δύο άνδρες συνέχισαν την πορεία τους με την τραγική αυτή κατάληξη.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ